Chec plin cu fructe

Chec plin cu fructe

După o lungă pauză de scris (după rețetă o să explic pe scut ce și cum) și totodată reflecții revin cu o rețetă simplă și rapidă de chec plin de fructe, adică cu multe fructe confiate. Iar simplitatea nu anulează rezultatul spectaculos.

Fructele deshidratate pe care le-am folosit eu:
– o pungă de stafide mari, marca Sultan
– 4 smochine (atâtea aveam🤷‍♂️)
– vreo 10 caise
– 1 lingură de goji
– 1 lingură de cubulețe de coajă de lămâie verde
– niște miez de nucă tăiat
– fulgi de migdale pe care le-am presărat deasupra pentru decor.

Pentru că erau uscate, am stors zeama de la o portocală peste fructe și le-am lăsat să se mai hidrateze nițel.

Într-un bol am mixat 5 albușuri cu un praf de sare, apoi am adăugat o lingură de zahăr și un pliculeț tot de zahăr, dar cu aromă de rom. Zahărul este opțional, dacă aveți mai multe fructe, poate lipsi.

În alt bol am bătut cu telul restul de 5 gălbenușuri cu o lingură de ulei, apoi am adăugat fructele cu tot cu zeama de la portocală. A urmat evident pliculețul de praf de copt și făina. Din ochi, cât să lege bine compoziția.

N-am uitat să adaug cu grijă cele 5 albușuri mixate. Treptat, știți mișcarea de sus în jos, de jos în sus… până s-a încorporat bine.

Compoziția a și-a intrat în formă😉, am adăugat fulgii de migdale de care spuneam mai sus și am dat-o la cuptorul încins în prealabil la 180°C vreo 40 min.

Când aroma a început să se simtă, a trecut cu brio din prima testul scobitorii.

Varianta de post pentru un chec plin de fructe

Iar cum în această perioadă se postește (nu mă număr printre cei care țin post, dar asta e altă poveste pe care probabil o voi spune cu altă ocazie) există o variantă de post și mai simplă, dar la fel du gustoasă. În plus, chiar mai rapidă.

Peste fructe se adaugă zeama nu de la una, ci de la două portocale. Iar dacă sunt mici, merg chiar trei. Apoi vine zahărul (care este opțional, dacă sunt suficiente fructe poate lipsi), făina, praful de copt și gata. la cuptor.

https://www.instagram.com/p/CNHfpjipQ_P/

Poftă bună!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Desclaimer:

Pofta de a scrie nu mi-a pierit, însă mi-e lehamite de perioada actuală. Și aici mă opresc pentru că altfel aș scrie încontinuu și foarte acid însă nu aș avea nimic de câștigat, doar de pierdut să fiu masochist nu îmi stă în fire.

Din când în când poate voi mai posta ceva ușor pe aici, în ultima perioadă m-am mutat mai mult pe Instagram. Odihnă pentru creier:)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: