Plăcintă cu spanac și brânză

Plăcintă cu spanac și brânză

Plăcintă cu spanac și brânză

Dacă tot spuneam aici că anul trecut am avut timp să-mi rafinez priceperea în ale bucătăriei, cred că este cazul și să exemplific, chiar dacă de data asta va fi vorba de o simplă, dar extrem de gustoasă, plăcintă cu spanac și brânză. Un excelent prânz cald sau o gustare între mesele principale.

Ușor și rapid de preparat, fără bătăi de cap.

Ingrediente

  • 300 g spanac
  • 200 g brânză
  • 2 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură lapte
  • 1 praf de piper
  • aluat proaspăt (cumpărat)

Preparare

Se călește ceapa cu spanacul într-o lingură de ulei.

După răcire se amestecă compoziția cu brânza rasă, un ou și piperul proaspăt măcinat.

Se umple aluatul și se împletește sau dacă e prea complicat se merge pe varianta clasică ca la orice plăcintă cu aluat sus, jos și la mijloc umplutura

Se unge pe deasupra cu un ou în prealabil bătut cu o lingură de lapte.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 175°C circa 15-20 de minute până prinde culoarea aurie de aluat frumos rumenit.

Rezultatul:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de (@jurnalulunuitata)

Poftă bună!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: arhiva proprie 

Din aceeași temă, poate te interesează:

Promit că voi continua să scriu și să exemplific cu imagini ce mi-a mai ieșit bun în bucătărie:)

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: