Lucruri care mă fac să scriu rar

Lucruri care mă fac să scriu rar, spre deloc pe blog:

Mâine începe școala

Am tot avut miniștri slabi la Educație. De data asta, actualul este dezastru. Oricum nu înțelege nimic din ce se întâmplă🤦‍♂️

Scandalul de la Târgu Jiu

Parcă nimic nu mișcă până nu se face public, până nu se pune presiune publică pe cei care ar trebui să își facă treaba.

Despre poliția română mi-am făcut o părere definitivă după dezastrul de acum 1 an, de la Caracal. Tot filmul: statul pe la uși, apelarea la interlopi și nu mai dezvolt că mi-e silă.

Părerea mi-a fost reconfirmată cu vârf și indesat când șefimea s-a întâlnit noaptea ca hoții într-o biserică (!?) tot cu interlopi

Înapoi la școală

Se deschide ca să se închidă. După alegeri. Vom vedea într-o lună dacă mă înșel. Oricum au avut o vară întreagă să facă simulări cu școala online. Nu au făcut. Cum nu au achiziționat nici tablete. Nici măști.

În general, NU au făcut nimic. Decât să plaseze răspunderea către școli. Convenabil…🤔

PeSeDe

M-am săturat până peste cap de conferințele de presă de după-amiază când toate sunt copy-paste și au o singură placă: Pe Se De în sus, Pe Se De în jos, Pe Se De e de vină.

Bă băieți, get over it, gata cu “greaua moștenire”. Faceți și voi ceva sau doar lamentare!?

Cum era aia cu “aceeași mizerie”? Aha!

Covid-19

Avem peste 100.000 de bolnavi de COVID-19.

Probabil că până în decembrie vom avea cel puțin dublu. Românii n-au treabă cu “simpla răceală”.

August a fost plin litoralul. Septembrie parcă mai ceva. La fel la munte. La bulgari și la greci la fel.

Până la urmă nu putem pune viața pe hold la nesfârșit. Cu toate că am fost printre primii care au scris despre acest subiect încă din ianuarie, am lăsat-o mai moale.

A devenit un subiect care ne împarte: cei care cred în covid (ăia care au ajuns să le facă icoane medicilor🙄) și ceilalți, cei care văd masca drept o botniță😷 Nu există cale de mijloc…

Aminteam de Grecia

Insule, taverne, vreme frumoasă, plaje, măsline, gyros, tzatziki, leneveală dulce… Dar și altceva. O situație din ce în ce mai tensionată la Mediterană. Între greci și turci.

Buba? Resurse. Multe. De miliarde. De mai bine de o lună turcii au trimis o navă de prospecțiune hidrocarburi însoțită de nave militare în apele teritoriale grecești. Urmează alte nave.

Ambele țări sunt membre NATO🙆‍♂️

Nu ajunge pandemia, mișcările sociale din UE, viitoare criză, mai trebuie altă mare problemă⚔️

Edilul penal

Pentru că e condamnat la propriu. Dar e primar în continuare și probabil tot va mai fi🤦‍♂️

Primarul meu a zis el să câștige capital electoral dacă mai asfaltează niște străzi în prag de alegeri. E vorba și de strada mea. Au venit doreii și au săpat. Acum vreo 2 luni. De atunci stau cu o groapă de juma de metru cum ies din curte. La fel și zecile de vecini de pe strada mea. Ce au făcut până acum? Altă strada.

Exact ca ăla care tocmește o lucrare la apartament, îți ia banii și când să vină ia-l de unde nu-i că e la altă lucrare. Vine el și la tine. Când o putea🤷‍♂️

E din ce în ce mai greu să găsesc vreun subiect pozitiv în toată nebunia asta. Mai ales că încep să și evit să folosesc cuvântul ăsta. Pozitiv. De când cu mizeria asta de carcalac…

Greu, dar nu imposibil. Am și subiecte bune. Faine. Dar încă nu le-a venit vremea să le fac publice. Mai le las la dospit😉

Până atunci să fim sănătoși la trup și suflet și succes în noul an școlar!

LE

Era să uit. Azi, 13 septembrie, dar în alt an (1848), românii duceau o luptă crâncenă cu turcii pe Dealul Spirii. Am fost depășiți cu mult numeric. Peste 10 turci la un singur român. Cu toate acestea, raportul de victime (atât decese, cât și răniți) a fost invers.

Chiar dacă această luptă nu s fost favorabilă nouă, este marcată drept un succes. Un remarcabil curaj, când încă mai existau eroi. Când depunerea armelor fără luptă nu era o opțiune.

Glorie eroilor neamului!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: