Deloc despre coronavirus, doar despre o pandemie de zâmbete

Deloc despre coronavirus, doar despre o pandemie de zâmbete

Știu că veștile proaste ne bombardează zilnic. Tensiunile, fricile noastre cresc sau se adâncesc pe zi ce trece. Stilul nostru de viață s-a schimbat destul de mult. Iremediabil?

Facem ceva în sensul ăsta? Nu mă refer la stingerea TV-ului sau refuzul de a citi știrile online. Ci la altceva. Alt tip de răspuns. Putem mult mai mult decât atât. Nu de alta, dar drumul scurt ar fi către… depresie.

Bucuroși le-om duce toate, de e pace de-i război

Pentru mine poate fi un adevărat motto în viață. Recomand îndemnul poetic pentru păstrarea sănătății mentale.

Pentru mine, fiecare zi este prilej de zâmbet. Indiferent de greutăți. Nu o dată am fost întrebat de ce zâmbesc. Pentru că mă bucur că trăiesc:)

Să nu-ți dea Dumnezeu cât poți duce

Altă vorbă înțeleaptă. Când simți că nu mai poți, mai poți. Avem o putere uimitoare de care ne dăm seama, de cele mai multe ori, îm momente grele, critice.

Altfel, mult prea mulți dintre noi preferă să nu facă eforturi. Să iasă din zona de confort pentru a vedea de ce lucruri uimitoare sunt capabili. De ce? Pentru că… efort.

Zâmbetul dulce mult aduce

Este o altă vorbă de duh din bătrâni. Preferi compania unui om posac, care stă încruntat, parcă-i tună și fulgeră sau a cuiva care zâmbește?

Aș putea continua până mâine cu astfel de exemple, dar mă opresc să concluzionez.

Părerea mea sinceră este că trebuie să ne păstrăm cumpătul. Oricât de grele sau negre ni se par momentele, zilele astea.

Ne adaptăm. Sunt convins că avem ceva mai multă minte decât dinozaurii. Iar totul poate fi mai ușor cu un zâmbet. Chiar cu o ironie. Cu puțin umor.

Ziceam că nu mai dau exemple. Doar unul:)

Maratonul zâmbetelor

Un mare campion la maraton – iar maratonul este cea mai grea probă la atletism (se aleargă 42,195 km) – zâmbește.

Mulți l-au întrebat cum reușește să mai și zâmbească, în ciuda eforului aproape supraomenesc și chiar a durerii pe care îl presupune parcurgerea unui maraton.

Răspunsul campionului? Zâmbește tocmai pentru a se relaxa și pentru a învinge durerea!

Medicii sportivi au confirmat ce maratonistul deja aplica cu succes: în urma studiilor au au ajuns la concluzia că alergătorii care zâmbesc consumă mai puţin oxigen şi au un nivel mai scăzut de efort.

Eu mi-am început ziua cu un zâmbet larg și voi continua să aduc voie bună.

Închei prin a spera că te voi face să zâmbești:)

Am zis că azi nu vreau să aud deloc despre coronavirus, doar despre o pandemie de zâmbete.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay  

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: