O dimineață obișnuită și ceva în plus

O dimineață obișnuită și ceva în plus

O dimineață obișnuită pentru mine începe pe la ora 6.00. Doar am zis dimineață. Expresor. Aroma bobelor de cafea măcinate, apoi licoarea cremoasă care nu-mi gâdilă doar nasul cu parfumul cald, dar și mă trezește de-a binelea cu gustul tare și aromat.

Ne bem cafele discutând una-alta, în timp ce mai ne uităm eu pe știri, ea pe meteo, amândoi apoi pe Facebook sau Instagram. Facebook mai mult pentru a mai vedea a cui e ziua, Instagram pentru imagini frumoase. Un animăluț blănos, o plajă cu nisip fin, un munte acoperit de brazi.

Mai trec câteva minute și o auzim. Ne strigă.

– M-am t(r)eziiiit!!!

Ni se alătură la masă. Noi cu ceștile de cafea. Mititica noastră de patru anișori cu cana de ceai. Sau cacao cu lapte. Ultima variantă e preferată. Doar seamănă cu ce bem noi, adulții.

Urmează spălatul. Până azi o îmbrăcam. Spun până azi pentru că în această dimineață m-a rugat să o las să se îmbrace singură. S-a chinuit nițel, dar a reușit să își dea jos pijămăluța. Apoi, tacticos, rând pe rând s-a îmbrăcat singură-singurică.

Și-a luat două șervețele umede, așa cum ne văzuse pe noi că facem în fiecare dimineață. Iar cu fiecare șervețel umed a început să își șteargă săndăluțele.

Noi priveam și ne amuzam. Nici la îmbrăcat, nici la săndăluțe nu a vrut să o ajutăm, însă ambele operațiuni i-au ieșit perfecte. Ce-i drept, mai în reluare față de cum procedam noi, adulții. Dar o pun pe seama faptului că noi eram mai rapizi din cauza cafelei;)

În schimb a acceptat cu bucurie pieptănatul, cele două codițe ridicate, într-un stil zurlesc.

Bucuroasă nevoie mare că s-a îmbrăcat și încălțat de una singurică, când m-am aplecat să mă leg la șireturi mi-a ciufilit freza proaspăt făcută cu mânuțele ei și apoi mi-a aplicat un pupic-ștampilă pe frunte:

-B(r)avooo tatiii, știi să faci fundă!!!

O dimineață obișnuită și ceva în plus. Cum să nu râzi cu lacrimi de așa pitic energic, independent și amuzant!?

Am ingredientele pentru o zi faină, ceea ce îți doresc și ție!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay  

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: