Cred că există un echilibru

Cred că există un echilibru

Cred că undeva există un echilibru. Sau poate este doar o părere a mea. Subiectivă au ba, la părerea mea am ajuns după ceva ani de viață. În care s-au întâmplat multe lucruri. Și bune și mai puțin frumoase. La unele am contribuit din plin. La cele bune, evident. Fiind om, iar oamenii sunt supuși greșelilor, am și greșit.

Pe de altă parte și asta cu greșeala sau chiar cu lucrul bun poate fi un concept extrem de înșelător.

Să explic. Poate acum niște ani o faptă considerată de mine bine atunci, acum nu o mai văd cu aceeași ochi buni. Poate am făcut un lucru bun cuiva care nu merita. Care a ajuns într-o poziție datorită mie, iar din acea poziție a fost capabil să îmi facă o nasoală. Dacă aș fi știut atunci ce va urma, l-aș mai fi ajutat, aș mai fi făcut atunci o faptă bună.

Alt exemplu. Dar nu intru în detalii pentru a nu se recunoaște cine citește acest blog, aceste rânduri extrem de personale. La un moment dat fac un bine cuiva. Cu tot sufletul credeam că ce fac este bine. Și nu a fost genul acela de bine forțat, ci așa am simțit cu toată ființa că trebuie să fac. Timpul a trecut. Dar în defavoarea mea. Iar s-a dovedid că binele pe care l-am considerat eu bine atunci, nu a fost deloc bine pentru destinatar.

Alegeri greșite? Sau genul de adeverire a vorbei pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Poate nici una, nici alta.

Nu mă consider un sfânt, n-am de gând să o sfârșesc răstignit. Dar nici nu mi-am propus vreodată să fiu un om rău. Poate undeva la mijloc. Să zicem că există un echilibru. În sensul că în general sunt dispus la lucruri frumoase, bune. Iar contrabalansarea apare numai ca un răspuns. La cei care îmi doresc nasoale nu le întorc obrazul. Nu aleg varianta asta, ci mai degraba după faptă și răsplată.

Pentru că un echilibru trebuie păstrat în lumea asta. Iar dacă faci bine, de cele mai multe ori ți se răspunde cu aceeași monedă. Chiar dacă mai sunt și excepții nefericite, așa cum mi s-a întâmplat. Iar dacă ești pus pe făcut nasoale…

D-asta zic, să rămânem sănătoși la minte, trup și suflet că viața e lungă și e în puterea noastră să o facem frumoasă.

Numai bine!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay  

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: