Închiderea site-urilor și arderea cărților

Măsura închiderii site-urilor de către autorități este identică cu arderea cărților

Este cretin argumentul că unele site-uri răspândesc fake news. TOATE site-urile fac asta. Depinde de ce parte a baricadei ești. Plus că adevărul tău nu întotdeauna poate fi și adevărul meu, dimpotrivă.
Lumea trebuie să aibă LIBERTATEA de a scrie sau a citi orice, indiferent că este vorba de 100% informație pură sau 100% prostie.
Este ca și cum ai alege să asculți muzică clasică sau manele.
CENZURA au practicat-o NAZIȘTII și COMUNIȘTII.
Jurnalismul trăiește din publicitate. Orice publicație print sau online are nevoie de senzațional pentru a atrage cititori.
Pe de altă parte, paradoxal, tocmai autoritățile CENZUREAZĂ, restrâng sau opresc pur și simplu accesul liber la informații.
Și atunci jurnaliștii, bloggerii sau cei care își dau cu părerea doar pe Facebook au tot DREPTUL să își pună întrebări, să încerce să pună cap la cap piesele din acest puzzle uriaș. Uneori le iese, alteori nu. Cititorii au libertatea de a crede.
Totul se reduce la EDUCAȚIE. Iar dacă nici eu n-am abordat chiar pe blog tema fake news (pun câteva exemple la final)… Dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să propun CENZURA, ÎNCHIDEREA vreunui site…
Închiderea unui site este un ABUZ îngrozitor.
Cenzurăm și secțiunea despre horoscop? Dar prognoza meteo? Dacă se spune că va fi soare, dar în realitate plouă, e fake news? Dar prostiuțele inventate despre vedete? Unde mergem cu cenzura? Dar aplicațiile cărora le oferim din prostie acces la diverse date când acceptăm să ni se spună cu cine vom semăna peste 10 ani sai altele asemenea.
Vor mai rămâne site-urile care nu abordează subiecte economice, sociale, religoase, politice sau orice alt subiect considerat sensibil de către noua MILIȚIE A GÂNDIRII.
Sau dacă le abordează, o fac în 100% în concordanță cu linia diktată de la centru.
Triste vremuri.
Probabil vor urma închiderea unor posturi TV. Alea care deranjează pe unii. Unii care sunt schimbători. Sau poate așa avem noi senzația. Dar asta e altă discuție:)

Despre fake news, dar și despre educație

Și acum… Închiderea site-urilor și arderea cărților

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: