Dacă vrei viața de dinainte

Izolarea noastră

În locul parcului, a pădurii, a altor locuri unde obișnuiam să mergem și nu se mai poate, ne limităm la curtea noastră, la zburdatul prin iarbă și mângâierea câinelui.

Într-un fel mă consider printre cei oarecum norocoși în perioada asta pentru că un petic de gazon a ajuns să fie considerat un confort maxim de către cei mici.

Pe de altă parte, cu toții simțim din plin privațiuni pe care nici măcar nu ni le imaginam.

O mare problemă

Una dintre marile mele temeri este legată de cum vom alege să procedăm de Paște. Știu că mulți nu vor rezista tentației și vor dori să sărbătorească ca de obicei: bunici, părinți, nepoți. Alții vor ieși pe scara blocului sau pe ulița din sat să ciocnească un ou sau un pahar de vin. Ceea ce ar fi perfect normal în vremuri normale.

Dar, avem o mare problemă. O pandemie. Un virus invizibil. Tăcut. Ucigaș. Pervers. Care te poate infecta fără să știi. Să fii asimptomatic. Dar să îl transmiți mai departe.

❗Vecinului tău. Care poate se va simți rău, că poate are diabet, probleme cu tensiunea sau alte probleme de sănătate pe care nu le știi. Iar virusul să îl dărâme.

❗Părintelui tău. Care este în vârstă. Poate are peste 60 de ani. Iar de la acest prag apar probleme de sănătate, mai ales dacă nu a avut un stil de viață extrem de sănătos, dacă nu a făcut sport, dacă nu s-a alimentat corect. Iar virusul poate să îi facă mai mult rău decât îl poate afecta pe vecinul tău.

Vei putea trăi apoi cu această vină? Știind ce le-ai făcut. Pentru că ai preferat să nu ții cont de acest pericol real și ai ignorat recomandările, rugămințile și chiar interzicerea explicită a specialiștilor și a autorităților?

Dacă vrei viața de dinainte

Stai acasă de Paște!

Vorbește la telefon cu cei dragi. Apelează-i video pe whatsapp sau pe skype dacă vrei să-i vezi.

Protejează-te și protejează-i.

Rămâneți sănătoși.

Și în viață.

Va trece și asta și ne vom lua iar în brațe.

🌈❤️🌈❤️🌈❤️🌈❤️🌈❤️🌈❤️

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: arhiva personală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: