Rețetă de tartă cu gem de prune și mango

Rețetă de tartă cu gem de prune și mango

Dacă nu erau vremurile astea, nu-mi trecea prin cap să mă apuc vreodată să fac o tartă…

Cu atât mai mult cu cât este 99,9% invenție proprie!

Recunosc, aluatul este de cumpărat.

L-am desfăcut, am tăiat cam 3/4 din el, iar partea mare a mers la tavă.

Am întins aluatul până spre marginea de sus.

A urmat un strat de gem de prune, apoi felii din belșug de mango aromat.

Într-un recipient separat am bătut cu simț de răspundere 4 gălbenușuri de ou, împreună cu vreo (spun vreo pentru că nu am măsurat, ci am pus din ochi🙂) 200 g lapte, 100 g de zahăr, 2 lingurițe de amidon, apoi am turnat compoziția în tavă.

Restul de aluat l-am feliat în fâșii subțiri pe care le-am împletit deasupra tăvii.

Cuptor încins în prealabil și scoasă minunea când a început să miroasă bine-bine, iar aluatul împletit de deasupra s-a rumenit, cam 20 min la 180°C.

După ce s-a răcit, cât de cât, am pudrat tarta cu zahăr, am tăiat-o în 8 felii generoase (ca pe o pizza) pe care le-am ornat cu feliuțe de căpșuni🍓

N-am mai apucat să fac poze și la felii pencătă (vorba celei mici) s-au evaporat rapid, rezultatul pare-se că a fost delicios😀

Poftă bună!

Va urma😉

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: arhiva personală

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: