Recapitulare 2019. Vine 2020.

Recapitulare 2019. Vine 2020.

Recapitulare 2019. Vine 2020.

De ceva ani, spre sfârșit de an, îmi iau câteva clipe să recapitulez ce s-a întâmplat de-a lungul anului. Ce experiențe am trăit, ce am învățat din ele. Ce emoții m-au marcat. Reușitele sau lucrurile care nu mi-au ieșit așa cum aș fi vrut.

Mai trag un ochi și la ce scriam acum un un an că-mi doresc pentru 2019. Văd ce pot bifa și ce transfer pentru 2020.

Iar anul 2019 a fost un an bun pentru mine. Pentru fetele mele. Bineînțeles că au fost și clipe sau zile mai lungi care nu au fost tocmai pe placul meu, dar una peste alta nu mă plâng.

Iar cel mai bine de a recapitula 2019 a fost contul meu de Instagram. Imaginile pe care le-am postat de-a lungul anului spun bucăți din viața mea, chiar dacă n-am postat zilnic, tot s-au strâns peste 160 de fotografii pe care le pot grupa astfel:

Evenimente

Iarna

În ianuarie Gala Itsy Bitsy 2019.

O lună mai târziu am onorat invitația postului de radio amintit și am povestit despre mine la “Sună bine” cu Ruxandra Rusan.

Tot în februarie am fost speaker, alături de Ana Niculescu (MamicaUrbana.ro) și Ana-Maria Mitruș (Meseriadeparinte.ro), iar moderatorul a fost Virgil Ianțu, la evenimentul Grădinița 2.0: Educație conectată. Părinți conectați facilitat de Kinderpedia.

Primăvara

În primăvară am avut bucuria să apar pe coperta revistei Copii și părinți și să acord și un amplu interviu, disponibil și în varianta online.

Vara

Vara a debutat cu o petrecere Cartoon Network cu ocazia lansării noului sezon UniKitty. Voie bună, optimism, baloane, bătaie cu perne și înghețată… Eu am preferat să fac un sorbet de mango, zmeură și căpșuni. Plus biscuiții Oreo.

Peste nicio lună am zburat la Cluj, unde am vizitat pas cu pas fabrica de lactate Napolact BIO, o fermă de văcuțe certificată BIO, am pus o groază de întrebări și am primit răspuns la fiecare. Am fost să văd cu ochii mei ce înseamnă o pășune bio. Concluzia? Am parcurs întregul drum al laptelui și m-am convins cu ochii mei de calitatea și atenția la detalii a gamei de produse BIO de la Napolact.

În toiul verii am fost prezent pentru al treilea an consecutiv la singurul eveniment dedicat bloggerilor de parenting din România – Social Media for Parents.

Tot în vară i-am activat celei mici super-puterile la Școala de Super-Eroi din Parcul Lumea Copiilor, un eveniment marca Itsy Bitsy.

Toamna

În toamnă m-am reîntâlnit tot pentru al treilea an consecutiv, dar de data aceasta la Webstock, cu cei mai pasionați și activi oameni din social media. Un eveniment premium tot marca Evensys, ca și SMfP. Subiecte faine, trenduri în SM, speakeri plini de energie și cu povești frumoase, branduri și campanii, conținut și comunicare, Internet și platforme…

În utima lună a toamnei am participat și la ultimul eveniment legat de activitatea mea în social media. De data mi-am petrecut o seară minunată alături de fata mea cea mare la un atelier de ceramică cu tema UniKitty marcând astfel debutul celei de-a doua serii a îndrăgitului serial de desene animate de pe Cartoon Network.

Anul care tocmai se încheie nu a fost extrem de bogat în participarea mea la astfel de evenimente, ci în declinarea numeroaselor invitații. Am oarece regrete pentru că o serie lungă de evenimente foarte faine le-am ratat, dar am fost nevoit să aleg. Iar anul 2019 a fost pentru mine anul dedicat sportului.

Cum majoritatea evenimentelor au fost seara în cursul săptămânii, acestea s-au suprapus programului meu de sală. Iar evenimentele din weekend le ocolesc din principiu pentru că cele două zile sunt dedicate exclusiv familiei.

Sport

Am 42 și m-am apucat de sport din ce în ce mai serios. Ba o alergare prin parc. Sau oriunde am ocazia. Ba o minge de baschet pe care să o bat împreună cu fata mea cea mare. Știu că anul trecut îmi propusesem ca în 2019 să particip și la un semi-maraton. Nu m-am considerat suficient de pregătit însă, așa că poate îmi iese în 2020.

Însă sportul pentru mine practicat în mod serios este cel de… seară la sala de arte marțiale. N-am insistat cu poze pe Instagram însă cu ceea ce tinde să se transforme într-o adevărată pasiune pentru mine. Cred că singurele imagini sunt doar de la  campionatele naționale de wushu/kung-fu la care a participat fata mea cea mare.

Însă adevărata provocare a mea din întreg anul 2019 a fost să reintru și eu în circuitul competițional. Deja am bifat câteva probe la Cupele României de Kempo. Iar pentru 2020 am gânduri mari în acest sens. Vor fi un an competițional foarte plin și mă voi pregăti pentru mai multe discipline pentru a participa atât la concursurile de kempo, cât și la cele de wushu/kung-fu.

Familia

Fără Doamna mea (care preferă o prezență mai discretă în online, spre deosebire de mine), fără fetele mele (3 ani, respectiv 13 ani) pur și simplu nu ar fi existat Jurnalul unei Tată.

De altfel și cele mai multe imagini de pe contul meu de Instagram sunt cu ele. Ceea ce spune care sunt prioritățile mele, chiar dacă n-am început articolul cu acest capitol.

Emoții și premiere în 2019

Cea mică a început grădinița și a avut și primele serbări, prima despre Toamnă, iar cea de-a doua, deja mult mai serioasă, despre Crăciun. La zece ani diferență parcă retrăiam prima serbare de la grădi a celei mari…

Generația de sacrificiu

Cea mare a avut un an mai ciudat. Este clasa a VII-a, acea clasă care este numită iarăși generația de sacrificiu.

Paradoxal, credeam că generația mea a fost prima și ultima. Așa mi s-a spus acum 30 de ani, după acel sângeros Decembrie 1989, când aveam exact vârsta pe care o are fata mea acum.

Și eu am prins toate schimbările posibile în învățământ.

Ea la fel. Prima generație care a prins clasa zero. Prima generație care a prins schimbări de programă și evident deja an de an lipsa manualelor la începutul fiecărui an.

Multe întrebări. Puține răspunsuri.

O generație total diferită de cea a mea de acum 30 de ani. Nu aș aprecia în termeni mai bună sau mai slabă, în ceea ce privește educația. Ci, diferită. Încerc să țin pasul, să înțeleg preocupările ei. Aș minți dacă aș spune că îmi iese 100%, dar sunt prezent și îmi dau toată silința, mai ales că adolescența a început să se manifeste. Iar anul viitor va fi un an greu. Începutul clasei a VIII-a și totodată finalul unui ciclu de învățământ.

Echilibrul

Căutăm în permanență un echilibru. Între orele dedicate școlii și a prea multor teme. Timpul liber. Și din păcate din ce în ce mai puțin timp pentru sport în ceea ce o privește. De jumătate de an a abandonat sportul de performanță, iar cel de întreținere este și el din ce în ce mai rar. Sper să reușesc împreună ca ea în 2020 să ne apropiem de acel echilibru.

Pentru că meseria de părinte necesită o permanentă căutare echilibrului. De cele mai multe ori imposibil de realizat. O meserie grea, iar când crezi că ești la zi cu aproape tot, îți dai seama că ai rămas în urmă, ce știi este despre ziua de ieri. De azi a început o nouă zi, o nouă etapă, iar asta se întâmplă parcă din ce în ce mai repede…

Blănoasele

Multe imagini a ceea ce a însemnat 2019 pentru mine sunt reprezentate de blănoase. Sunt un mare iubitor de câini și de pisici în special, dar asta nu mă oprește să nu apreciez și tot ce are aripi, piele sau chiar solzi.

Mă opresc. Vorbesc cu ele. Eu. Ele mă ascultă sau zic ceva în limba lor. Le mângâi când am ocazia. Un pliculeț cu bobițe întotdeauna e bine venit.

Nu insist la capitolul ăsta, cine iubește animalele știe despre ce este vorba…

Vine 2020

Să vină. Îl aștept cu mult optimism. Nu voi apuca să mai scriu vreo listă de dorințe. Rezoluție. Sau poate ar fi una. Importantă. Să fim sănătoși. La trup, minte și suflet. În rest, ne descurcăm.

Cam asta a fost pe scurt ce mi-am propus să scriu despre Recapitulare 2019. Vine 2020. Ar mai fi și altele. Despre unele am mai scris de-a lungul anului, despre restul la anul. Pentru că vor fi și surprize.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: arhiva proprie 

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: