Alegerile s-au dus, noi am rămas

Alegerile s-au dus, noi am rămas

Alegerile s-au dus, noi am rămas

În ultima vreme am scris foarte puțin. De ce? Pentru că starea mea de spirit, dar și atmosfera apăsătoare nu m-au adus în fața tastaturii.

Poate că a fost mai bine. Am fost conectat mai mult la realitate. Am avut timp, ochi și urechi să observ mai bine anumite lucruri.

Am fost mirat într-o oarecare măsură de realitatea pe care nu cred că am mai văzut-o până acum. Sau am fost eu cu capul în nori până de curând.

Deocamdată voi face publice doar câteva observații. Probabil voi completa lista cu altă ocazie. Pentru că am mai multe observații, numai că subiectul îmi repugnă. Subiectul fiind… politica.

1. O campanie dusă de român nu pentru român, ci contra român

În ciuda unei campanii cvasi-inexistente, iar când se părea că mișcă ceva era total anost din partea celor care ne solicitau voturile. Cu excepția unor exaltați despre care am anumite rezerve cu privire la întocmirea listelor de susținere. Dar dacă alții le-au validat, ca fiind legitime, cine-s eu să pun la îndoială asta?

Spuneam de lipsa campaniei.

Însă discuțiile au fost aprinse.

Dar nu între candidați. Ăștia fugeau ca dracu’ de tămâie unul de altul:))

Ci între noi, românii de rând. Noi care nu avem în buzunar legitimația vreunui partid. Noi care nu vizăm să fim puși în funcții călduțe de vreun partid. În fine, noi care nu avem nimic de câștigat direct și nici măcar indirect dacă iese X sau Y. A se vedea ultimii 30 de ani când s-au perindat mai toți la conducerea țării.

Dar, paradoxal, cu vreo lună-două înainte de alegeri ne transformăm în agenții electorali ai lui X sau Y. Vocali. Răutăcioși până aproape de a fi violenți cu familia, prietenii, colegii  care declară că nu-l votează pe X, ci pe Y. Sau nu declară nimic, că d-aia votul e secret, după perdeluță!

2. Discuțiile despre mâncare, mașini sau orice altceva tot la politică duc

Orice discuție începută pe alte teme decât politica, mai devreme sau mai târziu, invariabil, tot spre politică o vira. Tot se găsea cineva să facă o legătură mai pe bune sau într-un mod deplasat, penibil, dintre subiectul inițial al discuției și… politică!

3. Niște unii, hop și ei

Niște unii (persoane oarecum publice, plus influenceri din zona de online) care aparent nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu politica, cum s-a intrat în campanie, cum s-au activat și s-au transformat în niște feroce purtători de cuvânt a lui X, concomitent cu funcția de călău pentru Y care e musai să fie demonizat. Interesant. Dar grețos.

4. Unii înțeleg niște chestii, alții nu

Unii au înțeles cât de mult contează o campanie online, cât de puternic poate și încă este Facebook. Alții lipesc afișe și împart fluturași:)

Unii au înțeles cât de mult contează voturile din diaspora. Aproape 10% din totalul voturilor au venit din afara granițelor țării!

Alegerile s-au dus, noi am rămas

Sper să ne mai liniștim. Vine Moș Nicolae, Crăciunul, colindele lui Hrușcă, concertele 2xB (Bănică & Brenciu), că tot s-a bătut apa-n piuă pe formule matematice în așa-zisa campanie. Până atunci copiii vor tot un 2, dar ceva mai pentru vârsta lor: Frozen 2. Tam-tam cât se face cu filmul ăsta de desene animate mai rar.

Bun, am terminat cu nebunia asta de roșu versus galben. Spre dezamăgirea celor bleu, evident. Dar, dacă mai aud în continuare politică, cel puțin până-n 20-20 simt că o să fac alergie. Prea mult, mult prea mult!

Doar este fix aceeași Mărie, uneori cu altă pălărie. De data asta cu aceeași. Fac ce fac și parcă m-am stricat și eu, tot acolo mă întorc. O fi un fel de sindrom Stockholm? O doză de masochism?

Încheiere

Închei cu relatarea unei discuții pe care am auzit-o mai devreme, pe stradă.

Un tip îi reproșa altuia că nu-l poate înțelege: cum de a dat bani de drum și a mai pierdut și atâta amar de timp pentru un drum București – Sibiu și retur doar pentru a vedea bradul din Piața Mare!?

N-am mai urmărit discuția celor doi, ce a argumentat curiosul care s-a dus să vadă bradul. Îmi doresc ca măcar Sibiu din această discuție să nu fie legat tot de… politică.

Alegerile s-au dus, noi am rămas. Mai deștepți? Mai informați? Ori mai buni? Mai calmi? O sa ne fie mai bine? Nouă sau tot lor?

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: