Ofertă specială de Black Friday

Ofertă specială de Black Friday

Azi mai toată lumea este cu ochii pe diverse site-uri de electrocasnice, țoale sau mai știu eu ce. Acelea care promit reduceri. Reduceri la exact ce au umflat prețurile cu 2 zile înainte…

Să fie reduceri. Dar la noi e Black Friday zilnic. De ce zic asta? Păi hai să vedem.

Black Friday la vorbe

Toate ca toate, dar asta cu fuga de o dezbatere între cele mai mediatizate figuri ale zilei, care vor votul nostru duminica viitoare, nu-mi place.

Pot fi convins că cineva este mult mai deștept decât mine, așa cum pot crede că am un IQ superior altcuiva sau pot avea cunoștințe într-un anumit domeniu unde altcineva habar n-are.

Dar asta nu mă împiedică să refuz un dialog. Indiferent că interlocutorul meu se laudă cu Summa Cum Laude la Sorbona sau doar cu… școala vieții.

Mai mult nu dezvolt, n-am chef de politică, cu atât mai mult să fiu bănuit pe nedrept de anumite afinități spre o zonă roșie.

Deja a fost un Black Friday de vreo 50% prezență la vot în primul tur, când au fost când am avut candidați câtă frunză, câtă iarbă.

Acum că au rămas doar doi și nici ăștia nu vor să dea nas în nas, tare mi-e teamă că vom avea un Black Friday de vreo 75% prezență duminica viitoare. Adică se vor prezenta doar vreo 25%, iar președintele  nou ales va avea un procent (majoritar) din doar un sfert de români cu drept de vot.

Un astfel de calcul ipotetic ne arată că din 18,21 milioane de români cu drept de vot, dacă se prezintă doar 25%, înseamnă ca număr de voturi 4,55 milioane. Iar dacă din 4,55 milioane, să zicem că 70% votează pentru unul si 30% pentru altul, atunci președintele va fi ales de doar 3,18 milioane de români, adică de 17,5% din cei cu drept de vot. Tare, nu!?

Gata cu politichia, trec la următoarele reduceri.

Black Friday la vreme

Toate ca toate dar toamna asta numai toamnă n-a fost. După vară, normal este ca vremea să se răcească bine de tot.

Numai că… cel puțin în București să avem în octombrie peste 30°C, în condițiile în care în alți ani aveam și ninsoare

Parcă-parcă să știe Greta de ce se încruntă…

Black Friday la bani

Nu știu cum se face, dar tot codașii Europei am rămas la salarii. Cel puțin de 30 de ani de când vrem și chiar ne comparăm cu autriecii, nemții sau francezii… Și nu muncim nici mai puțin, nici mai prost decât ei. Dimpotrivă. Tooot facem studii foarte elaborate de ce naiba pleacă atâta amar de frați și surori peste graniță…

Pentru salarii mai mari! Abia apoi contează că acolo nu e Black Friday ca la noi la școli, spitale, autostrăzi etc…

Black Friday la iubire

Nu numai la iubire, la empatie, la a asculta, vibra la problemele semenilor noștri.

Ne-am înrăit.

Trăim pe fugă.

Iubim – dacă într-adevăr mai iubim – pe fugă.

Se spune că îi vezi unui om adevăratul caracter dacă îi dai o poziție de șefie sau îl pui la volan.

Ne înjurăm în trafic. Bărbații între ei și mai ales pe femei. Chiar și femeile între ele, unele chiar și pe bărbați.

Îl înjurăm p-ăla de votează roșu sau galben. Ori albastru. Oameni buni, păi cele mai mari trei partide adunate laolaltă simbolizează chiar tricolorul nostru!

Mama ei de politică… Ăi de sus se înjură pe la TV, dar își îmbârligă cozile-n privat pentru afaceri, bani, dar noi rămânem să ne înjurăm ca proștii. Că la înjurături n-avem niciodată Black Friday.

Ziceam de Black Friday la vorbe. Nici eu nu o să mă întind prea mult.

Cum spunea profa mea de latină. Laconic. Scurt și concis. Și nu gesticula. Spune prin cuvinte, nu prin semne că d-aia putem vorbi.

În cazul ăsta a fost prin semne. Că am scris. Când voi deschide canal de Youtube, atunci va fi și cu vorbe.

Spor la cumpărături, vorbe, bani și iubire!

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: