Dăruiește o lume de basm

Dăruiește o lume de basm

Acum două zile scriam despre cărți, mai bine zis despre un târg de carte dedicat exclusiv copiilor, un eveniment care se va desfășura în Alba Iulia în perioada 11-13 octombrie 2019.

Astăzi va fi tot despre cărți, mai precis despre Campania Dăruiește o lume de basm prin care se adună în fiecare lună donații de la alți copii și adulți generoși, aratând că generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul și că nevoia de lectură și cărți există în toate mediile, chiar dacă unii copii sunt mai puțin norocoși.

Suprinzător și îmbucurător totodată este faptul că exclusiv din donațiile de cărți de la public, de la magazinul caritabil SocialXChange din sectorul 6, București și 4Colours în mai puțin de un an în campania Dăruiește o lume de basm au fost deja construite 11 biblioteci pentru copii sau adulți, printre care la:

 • școala de la Stefăneștii de Jos;
 • secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș;
 • Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul club de Lectură din acest oraș, Centrul Focus din Constanța;
 • Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României;
 • Hero After School Clinceni;
 • cea mai recentă, respectiv la Școala din Slobozia Bradului (Vrancea).

Peste 1.600 de elevi la Școala publică de nivel primar și gimnazial Slobozia Bradului, majoritari rromi, au privit cu emoție sacii de cărți veniți de la alți copii, care au ales să fie generoși și să ajute la construirea unei lumi de basm și pentru cei mai puțin norocoși.

Autoritățile locale au declarat că această școală este un fenomen prin numărul mare de copii care frecventează cursurile și sunt susținuți de comunitate, iar astfel de gesturi de susținere îi încurajează pe cei mici să lupte pentru un viitor mai bun.

Despre Campania Dăruiește o lume de basm

Campania a început în decembrie 2018 la inițiativa Asociației EMOVERE, Gradinițelor Butterfly și a Asociației Kineto Bebe, cu susținerea Itsy Bitsy FM.

În condițiile în care multe biblioteci publice din toată țara nu mai au fonduri și unele se închid, comunitatea de părinți și copii din București a ales să se implice și să susțină nevoia reală de cărți a copiilor din orice mediu social.

Cei care vor să participe la construirea altor biblioteci sociale Dăruiește o lume de basm pot alege cărțile în stare bună, care nu le mai sunt de folos și să le aducă și la una dintre adresele de mai jos:

 • Grădinița Butterfly Aviației – Str. Intrarea Gliei nr. 7, Sector 1;
 • Gradinița Butterfly Băneasa – Str. Drumul Potcoavei nr. 59, Voluntari, Ilfov (Gradina Zoologică);
 • Gradinița Butterfly Cosmopolis – Str. Lacului, vila 8F, Ștefăneștii de Jos, Ilfov;
 • Centrul KinetoBebe Moșilor – Calea Moșilor nr. 158, Sector 2, București;
 • Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr. 2, Sector 1, București;
 • Centrul KinetoBebe Sud – Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4, București.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Foto articol: Dăruiește o lume de basm

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: