Clubul de carte Cu copiii la povești

Clubul de carte Cu copiii la povești

Blogul meu este în mare parte despre lucruri personale. Dar, printre lucrurile care mă interesează este și educația. Nu degeaba mi-am intitulat blogul Jurnalul unui tată, așa cum logo-ul nu este deloc ales la întâmplare. Este jurnalul meu, experiențele mele ca tată prin hățișurile frumoasei noastre țărișoare, dar cu prea multe hibe.

Multe, foarte multe lucruri care s-ar putea rezolva își au cheia într-un singur cuvânt: educația. Nu vreau să deschid o cutie a Pandorei și să vorbesc despre… controversele educației. Cu altă ocazie.

Pentru că azi vreau să vorbesc despre o frumoasă inițiativă a Clubului de carte Cu copiii la povești din Alba Iulia. Genul de inițiative care mențin o plăpândă, dar continuă flacără – speranța.

Iar când am ocazia să aflu despre astfel de inițiative, nu pot decât să le prijin cum pot, iar de data aceasta aleg mediatizarea unui târg de carte dedicat exclusiv copiilor.

Evenimentul își propune să transforme Alba Iulia, timp de 3 zile, în perioada 11-13 octombrie 2019, în Capitala Micilor Cititori, aducând împreună într-un cadru organizat edituri ce publică adevarate comori literare adresate copiilor.

Târgul de povești pentru copii

După succesul primei Ediții de Târg de carte pentru cei mici, Clubul de carte Cu copiii la povești își dorește să ducă povestea mai departe. În acest an 11 expozanți de renume vor aduce în fața publicului mii de cărți pentru copii.

Pe perioada celor trei zile de târg, vor fi recomandate cărți ce merită să întregească biblioteca fiecărei familii. Cărți care au puterea de a dezvolta creativitatea gândirea critică, libertatea de exprimare și încrederea în sine.

Foarte important este faptul că aceste cărți vor putea fi răsfoite si achiziționate la prețuri promoționale.

Târgul se va desfășura în cadrul Muzeului Național al Unirii, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia și va găzdui atât expoziția cu vânzare a celor mai bune titluri editoriale, carte rară, precum si lansări de carte, invitați speciali, teatru de păpuși pentru copii, ateliere creative, atelier de înțelegere a cititului. Dar și cercuri de ecologie, atrăgând atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător.

Atelierul de înțelegere a cititului

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 15:00, va avea loc o prezentare specială, interdisciplinară, menită să ofere o imagine de ansamblu asupra modului de percepție a lecturii.

Alături de specialiști în domeniu, Atelierul de înțelegere a cititului va prezenta din punct de vedere știintific modul de fucționare a ochilor, creierului și imaginației, aducând lumină în procesele și conexiunile ce au loc în momentul lecturii.

Troc de cărți pentru copii

Cu toții ne dorim promovarea unui comportament responsponsabil față de cărți si mediul înconjurator.

După succesul experienței avute la prima ediție a Clubului de carte Cu copiii la povești, când cărțile răscitite din bibliotecile personale ale celor mici și-au găsit noi familii iubitoare de povești, Târgul de carte din acest an va transforma acest gest într-o tradiție, dând șansa copiilor să facă schimb de carte.

Așadar, sâmbătă, 12 Octombrie, ora 12:30, sunteți invitați la cel mai vesel Troc de cărți! Regulile sunt simple. Veniți de acasă cu cel puțin o carte, maximum trei cărți pentru copii, în stare bună și fără defecte. Le predați organizatorilor și primiți în schimb bilete de intrare în Troc. Pe baza lor puteți alege apoi alte cărți la schimb, dintre cele prezente.

Cu copiii la povesti, cărțile își păstrează mereu valoarea si aprecierea!

Prințesa Urbană întâlnește micii cititori

Printre surprizele târgului se numără și prezența Prințesei Urbane, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17:00.

Ioana Chicet-Macoveiciuc vine să le citească celor mici o carte super haioasă și va rămâne apoi la discuții cu cei mari pe tema jocului și a distracției în familie!

Programul târgului

Programul târgului va fi după cum urmează:

  • vineri, 11.10.2019, între orele 15:00-20:00
  • sâmbătă, 12.10.2019, între orele 10:00-20:00
  • duminică, 13.10.2019 între orele 10:00-12:00

Participarea este gratuită, iar pentru mai multe informații și programul complet de eveniment, vă invităm să accesați pagina de Facebook Clubului de carte Cu copiii la povești:

Despre Clubul de carte Cu copiii la povești

Clubul de Carte Cu copiii la povești a fost înființat în 2017, chiar în Alba Iulia, din dorința de a oferi o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber pentru copii într-un cadru organizat, care pune accentul pe importanța lecturii și a creativității.

Clubul este autorizat ca și ONG, iar de la recenta înființare până în prezent, activitatea Clubului a fost destul de bogată:

  • peste 50 de întâlniri de lectură Cu copiii la povești, la care au luat parte aproximativ 1000 de copii;
  • peste 120 de cărți citite în cadrul întâlnirilor;
  • peste 18.000 de lei donați cazurilor sociale ce strâng fonduri pentru copii bolnavi de diverse afecțiuni grave;
  • singurul Târg de carte din zonă dedicat exclusiv copiilor, ce a adus în fața publicului cele mai bune titluri editoriale la prețuri promoționale;
  • prima Tabără de lectură din zonă, reunind peste 80 de familii în lumea Satului de altă dată;
  • lansări de carte, întâlniri cu autori consacrați, conferințe pe teme de parenting, întâlniri inedite de lectură, ateliere creative, zâmbete, joacă și conectare, dar mai ales, drag de carte și tot ce aduce bun cu ea lectura.

În loc de încheiere

Nici eu și nici Clubul de carte Cu copiii la povești nu ne propunem să salvăm lumea, dar gesturile mărunte pot aduce o schimbare. Zi de zi. Iar lectura prezintă reale beneficii pentru viitorul copiilor noștri.

Trebuie să le citim în fiecare zi despre bunătate, curaj și onestitate, muncă și încredere, adevăr și dreptate, fericire și iubire, omenie și empatie. Despre tot ce ar putea face lumea mai bună într-o zi!

Visător? Cu siguranță nu. Copiii noștri însă sunt visători. Dar, cu trecerea anilor se vor transforma în oameni de acțiune. Iar dacă temelia, educația este sănătoasă, atunci putem răsufla liniștiți că viitorul poate suna bine.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Asociația Cu copiii la povești

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: