13 ani de când sunt tată

13 ani de când sunt tată

13 ani de când sunt tată

Astăzi este o zi specială pentru mine, dar mai ales pentru primul meu copil. Acum 13 ani se deschidea prima pagina din jurnalul unui tată. Atunci când mi-am privit bebelușul nou-născut, când mi-am luat fetița în brațe. Azi, după 13 ani, nu o mai pot lua în brațe, acum este o adevărată domnișoară. A crescut. Aproape că m-a ajuns la înălțime.

O premieră care mă cam apasă

Este prima dată când nu voi fi toată ziua prezent de Ziua ei. Mamele vor fi în preajmă. Nu prea aproape, dar nici prea departe. În raza vizuală;) Azi își petrece Ziua cu o bună colegă și prietenă de la școală.

Se cunosc din clasa pregătitoare, când au intrat pentru prima dată în școală ținându-se de mână. S-au împrietenit chiar în curtea școlii, înainte de a începe festivitatea de deschidere a unui nou an școlar.

Cum s-au împrietenit așa repede? Copiii au super-puteri. Iar una dintre ele este super-puterea prieteniei. A fost o întrebare: “Vrei să fim prietene?” Și un răspuns “Da”. Și asta a fost și este!

Dar voi recupera diseară

Spuneam că o mai pot lua în brațe, dar pot spera la o îmbrățișare diseară, când îi voi oferi flori. Apoi vom merge împreună la sala de arte marțiale pentru antrenamente și unde vom servi colegii sportivi cu ceva dulce.

Emoții

Sunt emoționat. Destul de neliniștit. Ca să fiu sincer, speriat. Ca orice tată de fete. Când fetița de ieri se transformă. Apare nevoie de independență. Anii adolescenței. Perioada tumultuoasă. Discuțiile în contradictoriu. Testarea și forțarea limitelor.

Nu mă gândeam, acum mulți ani, când obțineam Diploma de Master în Diplomație, cât de necesare îmi vor fi competențele dobândite acum când sunt tată:))

Aripi

Pe de altă parte îmi păstrez spatele drept și mulțumirea sufletească că de-a lungul celor 13 ani am încercat și reușit să o feresc de mizerii și necazuri. Sunt multe situații speciale în viața de zi cu zi.

Știu că nu voi mai fi non-stop alături de ea. Fizic. Ușor-ușor va învăța să-și ia zborul. Iar la aripile ei am trudit timp de 13 ani. Și nu mă voi opri aici. Deocamdată sunt cu puf, mai e ceva până să apară penele…

O învăț despre viață, despre cum să se apere fizic și emoțional. Unele se prind. La altele mai am de lucrat.

13 ani de când sunt tată…

La mulți ani, fata mea!

Tatăl tău

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Dan Nichitiu – pentru revista Copii şi Părinţi

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: