Țara mea

Țara mea

Țara mea

Azi mă uit la știri

Un polițist a primit subiectele înainte de examen. Că doar e omul legii. Se vrea șef la Covasna. Iar ăsta nu vrea să pățească ca ăla de la Caracal care a picat examenul în 2017. Dar nu-i bai, azi sunt amândoi șefi!

Ieri mă uitam la știri

O absolventă de liceu cu mâinile în sus se unduia hopa-hopa în ritmuri de manele. Tocmai ieșise de la examenul de bacalaureat.

Nu va lua Bac-ul că nu știuse subiectele. Nu-i bai, tânăra manelistă nu-i deloc tristă. Știe ea ce știe. Ori pe banii lu’ babacu ori la plecat p-afară.

Probabil că dacă era fata celui de la Covasna, primea şi ea subiectele. Cine ştie?

Acum vreo săptămână mă uitam la știri

Un bețiv internat la Săpoca omoară singur 5 oameni și rănește grav alți 8. La spitalul de nebuni nu-l supraveghea nimeni. S-a rezolvat și aici treaba, managerul spitalului a demisionat.

Știrile de acum două săptămâni

Aflam că un echipaj de poliție din Galați era impasibil față de o copilă pe care șiroia sângele. Nici nu catadicseau să iasă din mașină. Caz rezolvat. Nu vor mai patrula cu mașina.

Apelul disperat la 112

Acum o lună auzeam cum o copilă sunase repetat la 112. Apeluri de urgență. Disperate. Răpită. Sechestrată. Legată. Bătută. Violată.

Cazul e rezolvat. N-a greșit nimeni. Totul a mers strună la toate instituțiile. Doar fetele sunt de vină că au dispărut.

Încă ne mai întrebăm dacă monstrul ăla din Caracal era un lup singuratic sau o rotiță dintr-o ditamai rețeaua locală şi cu ramificații externe de trafic de ființe?

Unii au vrut să pună batista pe țambal. N-au putut din cauza unchiului Alexandrei.

S-a schimbat strategia. Au început fumigenele. Apar alte cazuri șocante mai vechi sau mai noi doar-doar să uităm de mizeria care trenează la Caracal.

Poate unii cred că moșulică ăla a început relele abia acum vreo 4 luni.

Poate unii cred că moșulică ăla era de capul lui și nimeni nu știa ce face, nimeni nu-l proteja.

Poate unii, dar nu sunt mulți. Sunt puțintei. La minte.

Morala?

Nu te mai uita la știri. Autoritățile zic că-a cazuri izolate.  Exacerbate de presă. Sau de bloggeri. Clanuri nu există. Nu există interlopi. Iar dacă sunt oricum nu se poate să-și îmbârlige coada fix cu cei care trebuie să-i prindă. Nuuuu.

În țara mea e bine și frumos. Un week-end frumos în țara mea!

Mai ales că până în 1989 ziua de azi, 23 august, era motiv de sărbătoare. Că tot despre stat este vorba. Atunci a fost o lovitură de stat. Azi suntem loviți zilnic de incompetența, lipsa de empatie, de chef de muncă și hoția unora care lucrează la stat (nu că în privat s-ar fi adunat toți perfecții, numai că acolo e concurență, nu-ți plac pantofii de acolo iei de dincolo, dar poliția-i numai una). Cazuri izolate, nu?

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: