După ororile din Caracal vine filmarea din Galați

După ororile din Caracal vine filmarea din Galați

După ororile din Caracal vine filmarea din Galați

De aproape două săptămâni, de când cu dispariția Alexandrei, nu pot să-mi revin. Nu pot scrie despre altceva.

Sunt șocat de incompetența autorităților noastre. Paradoxal, pentru funcționarea acestora muncim tot noi! Mai exact, o bună parte din banii noștri ajung la diverse bugete sub formă de taxe și impozite.

După ce stenogramele de la 112 cu Alexandra au oripilat o țară întreagă, după ce s-a bătut pasul pe loc timp de 9 zile, interval în care s-au întâmplat doar demisii și plimbarea dosarului, credeam că am ceva mai hidos nu există la cei care se presupune că sunt plătiți să ne apere.

Pentru că statul deține monopolul violenței, nu-i așa? Nu avem dreptul de a purta arme să ne apărăm. Nu avem dreptul să judecăm noi criminalii. Doar statul.

După ororile din Caracal vine filmarea din Galați.

Ce fac azi reprezentanții statului, respectiv un echipaj de poliție din Galați când oamenii solicită ajutorul acestui echipaj pentru o minoră de 14 ani, în stare de șoc și cu sângele șiroindu-i pe picioare?

Cei doi polițiști refuză să coboare din mașină!

Oare nu este datoria lor să o ajute? Să o liniștească? Să îi acorde primul ajutor? Ei nu sunt oameni?

Fata a fost dusă la spital cu o ambulanță, iar dacă nu primea urgent îngrijiri medicale și transfuzie de sânge putea să moară.

Refuz să pun video sau imagini cu filmarea din Galați. Nu vreau să atrag audiență prin asta. Dar vă îndemn să o căutați. Este șocant.

Asta este România de azi.

Mâine va fi alt caz, probabil alt copil va muri

Niciodată vreun copil al unui părinte sus pus. Pentru care se mișcă imediat autoritățile. Restul sunt doar buni de amendat, așa cum sunt oamenii ăia din Caracal exasperați de lentoarea anchetei.

Îți dai seama că dacă Alexandra nu suna la 112 și dacă unchiul ei nu era o persoană publică, monstrul ăla putea face victime în continuare?

Personal nu pot să mai caut soluții. Să identific de ce am ajuns aici și cum mai putem schimba caracatița asta hidoasă care efectiv ne omoară sau ne lasă să murim cu zile.

M-am săturat și de cei care folosesc aceste tragedii în scop politic. Cioclilor! Toți, absolut toți s-au perindat pe la guvernare în ultimii 30 de ani. O apă și-un pământ, cum zice o vorbă din străbuni.

S-au întors românii plecați din țară exasperați, sufocați când a venit la putere vreun alt guvern? NU!

Așa că să nu mai aud comentarii politice că ăla sau ăla e de vină. Toți sunt.

Ce vreau de la tine – pentru că eu pur și simplu nu mai pot – este să scrii un comentariu aici pe blog sau pe Facebook ori mesaj privat cum vezi tu rezolvarea, care sunt soluțiile tale reale, pertinente. În afară de plecatul de aici.

Mulțumesc!

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: