Pisicile din iad cu… papion

Copilul din mine

De când mă știu sunt un fan al desenelor animate. Pentru că sunt fun:)  Pentru că undeva, o parte din mine a rămas copil. Ori de câte ori apare vreo noutate, sunt la curent.

Mai ales de vreo 13 ani de când sunt tată. Cred că și intră în fișa postului, de altfel.

Chiar dacă fata mea cea mare se îndreaptă cu pași mari spre vârsta adolescenței, asta nu o împiedică să-și mai arunce un ochi la desene animate. Împreună cu subsemnatul, de altfel.

Iar de vreo trei ani, de când a venit pe lume și a doua mea fetiță, avem un motiv în plus, ca TV-ul să rămână pe posturile de desene animate.

Boomerang

Unul dintre posturile favorite de desene animate ale familiei mele este Boomerang. Evident că mai sunt și altele, ce-i drept. Dar aici parcă s-au adunat o groază de serialele de desene animate, pe mai toate gusturile.

Mie îmi plac în special cele clasice, cu Tom și Jerry, Bugs Bunny și Pantera Roz.

Cea mare le preferă pe cele cu Mr. Bean și Draculaș – Vampirul Iepuraș

Iar împreună cu cea mică ne uităm cu toții cu mare plăcere la Scooby-Doo.

Spuneam că sunt la curent cu mai tot ce mișcă-n lumea desenelor animate și nu mică mi-a fost surpriza și mai ales plăcerea când am aflat despre ultima noutate:)

Taffy – noul serial de animație

Începând de luni, 15 iulie, în fiecare zi de la ora 9:45, la Boomerang va fi difuzat noul serial de animație Taffy care se anunță foarte simpatic și parcă scenariul e scris de mine. Sau pentru mine. De ce zic asta? Pentru că este cu cele trei animale pe care le prefer: pisica, câinele și… ratonul. Cine mă urmărește și pe Instagram, știe deja asta, dar și faptul că sunt posesorul unei mâțe și a unei boxerițe. Raton n-am încă:))

În premieră, am reuși să aflu câte ceva în premieră despre Taffy și nu pot să țin doar pentru mine;)

Personajul principal, este o figură mare-mare, un raton care dă târcoale – cum îi stă bine oricărui raton de oraș – unui conac. Conac care este locuit de de excentrica milionară Maimult, o bătrânică destul de simpatică de altfel. Numai că doamna Maimult nu locuiește singură, ci împreună cu iubitul și răsfățatul său câine, Bentely,  purtător al unui papion roșu.

Iar cum ratonul, pe numele său Scraggs, visează să huzurească și el în lux la conac, pune la cale un plan care să o determine pe doamna Maimult să îl adopte. Asemenea cum se întâmplase cu Bentely. Dar ghici ce? Câinele nu este dispus să împartă atenția cu un amărât de… raton.

Așadar ratonul Scraggs, ca orice raton care se respectă, apelează șiretenie. Dacă vede că Bentely era purtătorul unui superb papion roșu care-i dădea un aer ravisant, apelează și el la un asemenea paion roșu. Apoi se înființează la poarta conacului și bate la ușă. Iar când doamna Maimult deschide poarta, ratonul se uită șăgalnic în ochii acesteia, își face vizibil papionul, și scoate cel mai profund mieunat de care poate fi capabil un… raton:))

Doamna Maimult, cade în plasa ratonului deghizat drept o adorabilă pisică. Mai ales că este și purtătoare a emblematicului papion roșu (pesemne, simbol distinctiv al unei semeții princiare). Îl/o primește la conac, îndeplinindu-se astfel visul ratonului de a avea parte de un ospăț regal fără sfârșit. Ratonul Scraggs primește numele de Taffy (de unde și numele serialului) de la doamna Maimult, aceasta crezând că pisicuța este un cadou de la alt excentric admirator.

Iar cum câinele, așa cum îi stă de data asta bine oricărui câine care se respectă, ceva nu-i miroase bine cu noul colocatar blănos al conacului. Plus o doză maaaare de gelozie canină.

Iar de aici începe adevărata poveste și aventurile care vor face deliciul celor mici. Dar și a celor mari, eu fiind unul dintre aceștia:) Mai ales că povestea îmi aduce oarecum aminte de eterna rivalitate, curse și farsele din clasicul Tom și Jerry.

Nu uita!

Vizionare plăcută și nu uita: în fiecare zi de la ora 9:45, la Boomerang, începând de luni – Taffy!

Nu închei înainte de a lămuri de ce mi-am intitulat articolul pisicile din iad cu… papion:)

Ca orice proprietar de blănoasă – cu toate că și aici este discutabil, mitul fiind că ele își aleg stăpânul și nu invers cum suntem tentați să credem la prima vedere – m-am întrebat adesea cum să-i intru în voie.

Spre deosebire de câine, care, de câte ori mă vede, își rotește codița de mi-e că acum-acum își ia zborul, mâța este altfel.

Dacă are chef, vine lângă mine și toarce când o mângâi. Ori e plictisită și nu mă bagă-n seamă. Asta dacă nu este deranjată de ceva și se apucă să facă o mie de rele. Parcă într-adins să facă viața ăstora fără blană un coșmar. Fără să conteze că este seară, noapte, dimineață…

Iar cum inventivitatea bolnăvicioasă a lui Taffy pare desprinsă din iad…

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Boomerang

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: