Patruzeci de zile

Patruzeci de zile

La patruzeci de zile de la Învierea Domnului, creștinii sărbătoresc Înălțarea. Ridicarea la cer la dreapta lui Dumnezeu.

O zi extrem de importantă pentru creștini, încărcată de spiritualitate.

Azi se înroșesc ouăle și se dă de pomană pentru cei care mai sunt doar în amintirea noastră.

Evenimentul este sărbătorit începând cu secolul al IV-lea, iar înainte de fixarea sărbătorii la patruzeci de zile după Paști, într-o zi de joi, evenimentul era marcat după Rusalii (la zece zile de la Înălțare).

Hristos S-a înălțat!

Ziua Eroilor

Totodată, încă din 1920, în România azi se serbează și Ziua Eroilor, zi în care se comemorează militarii români căzuți în lupte pentru neam, credință și țară.

Neam, credință și țară… ce vremuri triste trăim.

Neamul este împrăștiat prin Europa penteu o viață mai bună decât în România.

Credința este la un nivel jos ca niciodată în istoria noastră, grație atât unei campanii foarte bine țintite împotriva Bisericii Ortodoxe, cât și a greșelilor acesteia și a slabei comunicări pe… rețelele sociale, adică tocmai acolo unde este atacată. Nici nu mai știm că Ortodoxia ne-a unit în neamul nostru românesc…

Țara. Fără neam țara nu mai este țară. Iar neamul nostru pleacă scârbit de înțelegerile oculte între politicieni și cei care-i manevrează ca pe niște păpuși. Se pleacă și din lipsa speranței că peste un an-doi-zece aici, în țară, va fi bine.

Ziua Eroilor care au fost. În zilele noastre nu există eroi. Poate doar anti-exemple, vorba cântecului. Am depus armele. Pentru ce și pentru cine să mai luptăm!? Și-au bătut cinic joc de noi corupții care ne-au numit generații de sacrificiu. Lupta este individuală. Fiecare dă din coate să răzbească pentru el.

Viziune, interes național, strategie, educație, infrastructură… promisiuni deșarte, vorbe goale.

Am ajuns să mergem la vot din ură. Nu din speranță că altcineva va face ceea ce trebuie. Pentru că… destul am scris despre credință, nu am de gând să scriu și despre politică. Ambele au ajuns să ne dezbine. În loc să tragem împreună, indiferent de cât de deosebiți suntem.

N-avem drumuri în viața asta poate pentru că nici nu avem destinații. Și nu mă refer la turism…

Cam atât pentru azi. Poate mâine voi fi mai optimist și voi gândi… pozitiv:))

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: