Ce vremuri am trăit

Ce vremuri am trăit

Ce vremuri am trăit

Rândurile următoare constituie un pamflet și trebuie luate ca atare. Cu umor. Am ales la întâmplare doar 10 comparații. Atunci și acum. Ce vremuri am trăit.

  1. Erai elegant dacă la costum alegeai o pereche de șosete uni. Acum e musai să ai cu dungi cât mai colorate, buline sau pokemoni.
  2. Despre modă aș putea scrie mult. Doar încă o chestie. Pe vremea mea nu conta ce haine aveam, de firmă sau nu, noi-nouțe sau mai purtate. Curate să fie. Acum contează ce scrie pe ele, nu pe eticheta interioară. Se poartă blugi rupți nu de la purtat, ci de noi sunt așa.
  3. Tatuați erau cei care petrecuseră un timp la mititica. Numele iubitei, o ancoră, o sirenă, un zar… nu erau multe variații. Acum dacă n-ai cel puțin un tatuaj, poate ar trebui să-ți faci programare la un salon.
  4. Schimbă mașina pe benzină cu una pe motorină. Poluează mai puțin, consumă mai puțin, motorina e mai ieftină. Apoi a venit scandalul Diselgate. Acum sunt la modă cele electrice. Cei care nu au bani de așa ceva tot la GPL rămân.
  5. Pe vremea mea telefonul era legat de un fir. Acum noi suntem legați de telefoane. Fără niciun fir…
  6. Pe vremea mea oamenii vroiau libertate. Să călătorească. A venit libertatea și au călătorit. Cei mai mulți doar cu bilet dus.
  7. Pe vremea mea copilăria a însemnat și joacă. Afară. Cu mulți copii. Mă cățăram în copaci, săream garduri, jucam șotronul, băteam mingea, trăgeam cornete, citeam cărți etc. Copilăria de azi? Digitală. Youtube. Jocuri pe telefon. Rețele sociale. Ochii în ecran. Și încă ceva ce am auzit la copiii de azi: se plictisesc. Repede. De orice.
  8. Odinioară aveam peste 20 de prieteni. Cu toți vorbeam. Cu toți mă întâlneam. Azi am sute de prieteni pe Facebook. Probabil și tu la fel. Pe unii mă întreb uneori de unde îi știu. Nu dau accept la întâmplare. O fi semn de bătrânețe? Cert este că prieteni am mult mai puțini ca odinioară. Atunci n-aveam telefon. Nu aveam Facebook. Dar aveam timp să ne vedem. Să ne privim în ochi și să vorbim. Ce lucruri expirate… acum prietenia se rezumă la un… like.
  9. Când eram copil îmi doream să cresc. Cât mai repede. Să fac ce vreau eu. Să am banii mei. Să îmi iau ce vreau eu. Am crescut. Lucrurile nu sunt așa cum mi le închipuiam. Mă amuz amar. Déjà vu când fata mea cea mare își dorește aceleași lucruri pe care mi le doream eu când eram de vârsta ei. Probabil că va veni și rândul ei să se amuze mai mult sau mai puțin amar.
  10. Acum vreo 13 ani am văzut un film la care am râs. L-am revăzut iar de curând. N-am mai râs ca atunci. Pentru că lucrurile care păreau incredibile la acel moment, azi se întâmplă. Dacă vrei să ști despre ce este vorba, caută Idiocracy.

Ce vremuri am trăit… Mai mult ca sigur ca sunt mult mai multe astfel de lucruri… paradoxale.

Ce-o mai fi peste niște ani? Că albu-i nu-i  întotdeauna alb și că poate ploua cu soare am înțeles:)

Tu ce vremuri ai trăit?

Ce astfel de lucruri ai întâlnit în viața ta? Scrie într-un comentariu și ajută-mă să completăm lista.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: