Tu ce faci când te simți pierdut?

Tu ce faci când te simți pierdut?

Tu ce faci când te simți pierdut?

Bună. Sunt Cristian. Și sunt tată de mai bine de 12 ani. Nu mai sunt copil de mult mai mulți ani. Mi-aduc aminte cât de mult îmi doream să cresc, să fiu și eu mare. De ce? Să nu mai am teme, să nu-mi mai spună nimeni ce am de făcut, să am banii mei, probabil că să fiu independent. A venit (oarecum) și independența asta, dar nu cum îmi imaginam eu atunci când eram copil.

Acum zâmbesc când o aud pe fata mea cea mare când spune uneori că vrea să crească, să fie și ea mare. În mare din aceleași motive pe care le aveam și eu odinioară.

Tatăl meu

Tata nu mi-a spus că a fi adult nu e cea mai mare reușită. Doar mi-a aruncat un “ai grijă ce îți dorești”. După mulți ani am înțeles sensul.

Din păcate nu pot să-i mai spun și lui asta pentru că s-a grăbit să ajungă într-un loc mai bun. Pentru că și el a fost un om bun, un tată bun. Nu lăsa vreo întrebare a mea fără răspuns. Orice l-aș fi întrebat. Și câte l-aș mai întreba. Dar, acum că nu-mi mai poate răspunde, am momente când mă simt pierdut.

Bunicul meu

Oare și el la fel s-a simțit când l-am pierdut pe bunicul meu, tatăl lui, acum mai bine de 20 de ani? Cam tot vârsta mea a avut-o și tatăl meu când a rămas fără tată. Nu știu foarte bine cum s-a comportat bunicul meu în rol de tată, însă pentru mine a fost bunicul perfect.

Și sunt momente când mă simt pierdut. Nu neapărat copleșit de griji, de task-uri zilnice. Ci când îmi dau seama că-n drumul ăsta neștiut al vieții, pierdem tot felul de oameni dragi.

Pierderi…

Pierderi care până se se producă ți se par de neconceput. La fel cum mi-am pierdut acum cinci ani un prieten extraordinar. 35 de ani. Iar în anul ăla parcă blestemat am asistat mut de durere la altă pierdere. De data asta avea 25 de ani.

Aș vrea să pot scrie ceva deștept, dar când mă simt pierdut ca astăzi și când mă gândesc la cei ce nu mai sunt, pur și simplu nu pot.

Melancolie amestecată cu ceva frici? Că îmbătrânesc? Că au rămas lucruri încă de făcut? Ori că am spus lucruri sau am făcut lucruri pe care le regret? Posibil. Încă nu-mi dau seama. Doar că azi m-am simțit pierdut…

Probabil că spre seară îmi voi reveni. Au grijă fetele mele să mă trezească la realitate cu zâmbetele și șotiile lor.

Tu ce faci când te simți pierdut?

Dacă ți-a plăcut Tu ce faci când te simți pierdut? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: