Au fost două. Acum sunt cinci!

Au fost două. Acum sunt cinci!

Au fost două. Acum sunt cinci!

Pe vremea când eram doar un puști asistam uneori curios la diversele discuții ale bărbaților de atunci.

Când luna scurtă ajungea pe la jumătate, începeau unii să se lamenteze. Mărțișorul. Plus flori. 8 Martie. Cadou. Iar flori. Nu prea înțelegeam care era problema.

Au fost două

Nici când eram tânăr nu înțelegeam care era problema unora. Cât de zgârcit poți fi? Unii făceau titlu de glorie că ei nu duc flori nici cu aceste ocazii. Sau că n-au luat vreodată o floare. Bărbați adevărați. Oare?

Apoi trei

Lucrurile s-au mai schimbat. Anii au trecut. Iar bărbații ăia adevărați de altădată s-au mai rărit. Dar, s-au mărit ocaziile alea oficiale de luat flori. La ceva ani după ’90 a apărut o altă modă. Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților.

Modă de import. La fel cum am importat la pachet și alte – să le spunem sărbători – cum ar fi Halloween-ul.

VDay. 14 februarie. Flori. Ciocolată. Cină la restaurant. City break. Cadou. Pluș. Depinde de buget, vârstă și imaginație.

Iar am auzit niște dude pe la unii de-a lungul anilor. Unii se certau fix cu 2-3 zile înainte de 14 februarie doar din motiv de… zgârcenie🙂 Se reîmpăcau după, dar tot nu prea mai aveau cum să fenteze 1 și 8 martie. Pentru că riscau ca  cearta să devină… permanentă.

Și acum sunt patru

Au mai trecut câțiva ani. Unii nu prea au fost prea confortabili cu Valentine’s Day. Prea străin de meleagurile noastre. Au căutat prin folclor, prin tradițiile noastre un obicei similar. Și au găsit. Dragobetele!

Sincer până la VDay, mulți habar n-aveau de Dragobete! A apărut doar o contrapondere la Vday. Mai ales că e apropiat ca dată. 14 februarie ăla importat versus 24 februarie ăsta neaoș.

Iar cei care credeau că Dragobetele va înlocui Valentine’s Day parțial s-au înșelat. Doar a mai fost alăturat un motiv de… flori spre disperarea unora.

Interesant mi se pare de vreo doi-trei ani că Dragobetele tinde să devină la fel de popular ca VDay. Dar nu cred că îi va și lua locul.

Eu am bonus: cinci

Credeam că odată cu înaintarea în vârstă, voi înțelege vorbele bărbaților de altădată.
Ei bine, nu. Păi ăia se văicăreau când aveau doar două ocazii!

Acum sunt patru pentru majoritatea. Cinci în cazul meu. Pe lângă Valentine’s Day, Dragobete, Mărțișor, după 8 martie vine și Ziua Ei de naștere. Asta nu înseamnă că nu am luat flori. Dulciuri. Cină romantică. Tot pachetul. Mărțișor. Flori. Și mai urmează:)

Pe de altă parte, nu doar asemenea formalități contează. Nu  cred că iubirea stă exact într-un cadou sau flori fix în anumite zile.

Da, e cam aiurea ca la o astfel de ocazie toți iau câte ceva și tu cu nimic. Pe motiv că ești altfel. Sau n-ai bani. Ori alt motiv. Nu o spune pe aia cu uitatul că nu ține. Decât dacă ai vreun diagnostic cu nume nemțesc.

Dacă totuși puteți trece peste chestia că poate fi aiurea poate că există acel ceva. Al vostru. Mult mai puternic decât orice obicei neaoș sau importat. Vorba cântecului. Unde dragoste nu e, nimic nu e…

Dar contează și astfel de convenții sociale, aceste… reguli:)

A venit și primăvara. La mulți ani!

Dacă ți-a plăcut Au fost două. Acum sunt cinci! și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: