Șapte zile

Șapte zile

Șapte zile

Nu este o noutate faptul că îmi place să citesc. Aproape orice-mi cade în mână. Bineînțeles că am și preferințe. Evident că unele cărți le sorb, le citesc pe nerăsuflate, iar pe altele mă ambiționez uneori și luni de zile să le termin. Nu că cele din urmă ar fi neapărat mai grele. Poate nu am dispoziția pentru unele subiecte. Ori felul în care sunt scrise.

Azi am dat gata sau mai bine m-a dat gata o carte. În aparență ușurică, că doar este despre și pentru adolescenți. Totuși, în ciuda coperții lucioase și a primelor aparențe, cartea este mai profundă. Și cum am lăsat-o din mână, m-am hotărât să scriu despre ea.

Este o poveste care pur și simplu emoționează. Iar dacă ești ca și mine părinte, îți recomand cu drag să o citești. Ți se va deschide o poartă surprinzătoare spre anumite lucruri. Poartă care de cele mai multe ori nu îți este deschisă de către copii. Din diverse motive.

Mai bine o să spun câte ceva despre ea, dar nu prea multe să nu stric surpriza.

Cartea “7 zile” scrisă de Eye Ainsworth ne povestește, așa cum îi spune și numele, o săptămână din viața unor adolescenți. Scrisă la persoana întâi. Din perspectiva celor două personaje principale, Jess și Kez.

Jess este o adolescentă ajunsă ținta glumelor pentru că este grasă. De parcă nu ar fi de ajuns, se mai și îmbracă aiurea. Aiurea pentru că alege lucruri care să-i ascundă formele plinuțe. Aiurea pentru că hainele ei sunt mai ponosite. Pentru că n-are o situație materială tocmai roz.

Spre deosebire de Jess, colega ei, Kez, o duce bine și arată și mai bine. Iar Kez este una dintre cele care-i fac amare zilele lui Jess. Numai că și Kez este și ea o victimă. Nu la școală. Ci acasă.

O carte despre bullying

Bullying-ul. Un subiect dureros, prea des ținut sub tăcere de către copiii noștri. Indiferent că sunt abuzați, abuzatori sau doar simpli spectatori.

Un subiect mai actual ca niciodată.

Mulțumesc Editurii Gama pentru seria de proiecte educative și subiectele de interes pentru copii și părinți.

Dacă ți-a plăcut Șapte zile și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: coperta cărții Șapte zile

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: