După aproape o săptămână

După aproape o săptămână

Am lipsit. Aproape o săptămână. De pe blog. Nu, nu am fost în vacanță. Doar am încercat, în parte am și reușit să mă desprind nițel de online. Care este destul de acaparator. De energie și timp. Uneori sau mai des nici nu prea are legătură cu realitatea adevărată. Aia unde trăim, respirăm, iubim. Chiar dacă realitatea din online ne oferă și ea emoții. Speranțe și dezamăgiri. Dar poate fi înșelătoare. Mai ales dacă rămâi prea mult conectat la cealaltă.

Gata. Nu o să deschid o discuție populară sau academică despre acest subiect. Fiecare știe ce-i mai bine pentru el. Putem sta izolați de ce se întâmplă în online, dar conectați la ceea ce este în jurul nostru. Sau invers. Sau și-și. Depinde de alegere. De echilibru. Uneori mai rup acest echilibru în defavoarea online-ului.

Am pierdut ceva? Nu știu. În bula mea din online se discută cam aceleași subiecte. Cam din aceleași unghiuri de vedere. Unele îmi place, dar sunt suficiente lucruri pe care eu le văd altfel. Niciodată nu mi-a plăcut să fiu o voce într-un cor. Am mai spus-o. Nici nu bravez de a fi un fel de gică-contra. Și nici nu merg până în pânzele albe cu ceva dacă îmi dau seama că am greșit. Încă ceva. Cu toate că am unele principii, unele credințe destul de puternice pot admite că suntem diferiți. Iar ceea ce cred eu că ar trebui, tu probabil că ai o părere fix invers. E mult de spus aici:)

În cele ce urmeză voi condensa aceste câteva zile în care nu am scris. Subiectele de mai jos probabil ar fi meritat câte un text separat. Dar, uneori condensat e mai… intens. Iar vorbă lungă, sărăcia omului, cum spune o vorbă din bătrâni.

Trei ani de blog

Blogul JurnalulUnuiTata.ro tocmai a împlinit 3 ani.

A debutat chiar în perioada de sarcină a soției, exact când am aflat că voi fi tată. Pentru a doua oară. După 10 ani diferență de la nașterea primei mele fetițe. Emoțiile au fost puternice. Sunt la fel și acum când scriu.

Dacă inițial s-a dorit un fel de jurnal online, unul în care să-mi împărtășesc gândurile, experiențele cu viitorii sau proaspeții tătici, pe parcurs jurnalul a crescut. Blogul s-a transformat în mult mai mult. Comunicarea mea cu tine de aici a primit mai multe canale. O pagină de Facebook. Un cont de Twitter. Un profil de Instagram.

Am intrat într-o comunitate. Cea a bloggerilor părinți. Am început din ce în ce să mă implic în acest univers (infinit, cum altfel) al copilărei. Participări la evenimente dedicate. Susținerea unor astfel de evenimente offline, dar și a unor campanii online umanitare ori de conștientizare a unor aspecte deseori trecute cu vederea.

Curând am făcut un nou pas.

Am început să vorbesc, nu doar să scriu pe blog. În special despre implicarea tatălui în viața de familie, despre experiențele mele de zi cu zi.

Am avut două emisiuni radio la singurul post dedicat familiei, Itsy Bitsy FM. La invitația lui Alex Zamfir (Tați în dialog) și Ruxandrei Ruslan (Sună bine). Experiențe deosebite, care m-au făcut să mă simt extraordinar.

Tot cu vorba, numit pompos speaker, mi-am expus o scurtă istorie legată de primul copil cu ocazia unei mese rotunde privind rolul taților în viața bebelușilor, apoi într-un alt eveniment legat de comunicarea grădiniță – părinți.

Biblioteca pentru copii

Că tot am vorbit mai sus despre Itsy Bitsy care nu este numai un post de radio, ci un adevărat fenomen.

Trebuie să spun despre campania Dăruiește o lume de basm inițiată de Grădinițele Butterfly, CAVA Bistronomie, Asociația KinetoBebe și Itsy Bitsy FM.

Prima etapă a constat în realizarea primei biblioteci din donații primite de la copii și părinți. Un real succes. Iar cei care au primit darurile, au fost extrem de emoționați. Copiii de la Ștefăneștii de Jos.

Tocmai a demarat a doua etapă. De data aceasta este vorba de crearea prin donații a primei biblioteci pe care o așteaptă copiii de la secția de pediatrie din Curtea de Argeș.

Despre acest demers am aflat chiar de la coordonatoarea campaniei, Monica Popescu: “Pentru copiii din spital cărțile sunt ceva mult mai mult. Sunt o pauză de la tristețe și durere. De aceea vă rugăm să alegeți dintre cărțile voastre, acele cărți pe care le puteți da mai departe și să ne ajutați ca până în luna martie să facem o nouă bibliotecă Dăruiește o lume de basm“.

Fiecare carte dăruită este așteptată cu drag până pe 10 martie, la unul din cele 7 puncte de colectare a donațiilor. Pot fi donate și jocuri sau jucării în stare bună.

După amenajarea bibliotecii din spitalul de la Curtea de Argeș, se vor aduna cărți pentru noua bibliotecă la Constanța.

Centrele de colectare din București și Ilfov:

  1. Grădinița Butterfly Aviației, str. Intrarea Gliei nr. 7, sector 1
  2. Grădinița Butterfly Băneasa, str. Drumul Potcoavei nr. 59, Voluntari, Ilfov (Grădina Zoologică)
  3. Grădinița Butterfly Cosmopolis, str. Lacului, vila 8F, Ștefăneștii de Jos, Ilfov
  4. CAVA Bistronomie, Calea Floreasca nr. 91-111, sector 2
  5. Centrul KinetoBebe Moșilor, Calea Moșilor nr. 158, sector 2
  6. Centrul KinetoBebe Nord, Intrarea Catedrei nr. 2, sector 1
  7. Centrul KinetoBebe Sud, Șoseaua Olteniței nr. 87-89, sector 4

DAD TO BE Academy

Tot adusesem mai sus vorba de experiențele mele în calitate de tată, dar și de sprijinul privind anumite evenimente care să conștientizeze acest rol important pe care îl avem noi, tații.

Rol pe care cei tineri, mult mai tineri decât mine, se simt mult mai atrași să și-l asume decât alții din generația mea. Nu mă duc mai departe cu anii. Este o realitate. Cea prezentă mă bucură enorm. Drept dovadă sălile pline de proaspăt sau viitori tătici. La evenimente dedicate exclusiv lor.

De aproape doi ani de zile de când am auzit că există o serie de astfel de evenimente, unice în România, m-am implicat ca partener media în susținerea lor. Este vorba de Modern Dad’s Challenges.

Iar cum aceste evenimente s-au bucurat la fiecare ediție de succes, era firesc ca lucrurile să meargă mai departe și așa a fost creat un nou proiect: DAD TO BE Academy.

Un proiect de parenting complex, adaptat nevoilor viitorilor tătici, mai mult decât un curs de puericultură, care pe lângă informații importante despre perioada prenatală, nașterea și îngrijirea copilului, siguranța și alimentația acestuia, a oferit – grație specialiștilor invitați – și informații, răspunsuri la întrebările și tererile participanților cu privire la relația de cuplu și pregătirea psihologică a părintelui, cât și despre rolul important pe care tații îl au în dezvoltarea copilului.

Nu pot decât să mă înclin în fața organizatorului, Creative Energy Corner.

Felicitări oameni buni, continuați!

Ar mai fi ceva de spus

Despre o propunere venită și pe care am acceptat-o. Dar, de data aceasta simt că ar trebuie să scriu separat.

O dată pentru că și așa m-am cam lungit aici, pe cât de succint îmi propusesem să fiu.

Apoi, pentru că este mai mult decât să mă vizeze în mod direct. Chiar dacă mă voi implica ca și în cele amintite mai sus. Poate mai mult. Vom vedea. Și mai ales va urma.

Curând!

Dacă ți-a plăcut După aproape o săptămână și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: