O viață avem și p-asta să o dorm!?

O viață avem și p-asta să o dorm!?

O viață avem și p-asta să o dorm!? Una din vorbele de duh ale tatălui meu. Un om extrem de prietenos cu toată lumea. Mai puțin cu somnul. N-am mai auzit-o de vreo trei ani, dar tocmai mi-a venit azi în minte când mă gândeam că n-am mai scris pe blog de ceva vreme. Vreme în care s-au întâmplat multe. Să le iau pe rând.

Evenimente

Două se anunță. Importante în perioada imediat următoare și care voi fi prezent.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderași

La una dintre categorii, Liderii anului 2018 în Social Media, sunt nominalizați trei oameni foarte dragi mie, care ar trebui toți trei să obțină același premiu. Întâi. Este vorba de Robert Diaconeasa (DaddyCool.ro), Sofia Frunză (Modern Dad’s Challenges) și Ana Nicolescu (Digital Parents Talk).

Detalii aici: http://www.itsybitsy.ro/gala-itsy-bitsy-2019-lideri-pentru-liderasi/

O zi dedicată ție și relației cu copilul tău

Este vorba despre conferința pe care o va susține la București renumitul psiholog american, Dr. Lawrence Cohen, despre puterea miraculoasă a jocului.

Recomand cu drag bestseller-ul internațional “Arta hârjonelii. Exerciții amuzante de practicat cu copiii”, o carte cu multe idei de jocuri pentru noi și copii.

Mai recomand ceva. De fapt, este o invitație. Pentru că în calitate de ambasador al evenimentului, te invit în data de 16 martie 2019, într-o locație pe măsură, Hotel Sheraton din București.

Detalii aici: http://www.parenting-academy.ro/eveniment/9/dr-lawrence-cohen-in-romania

Freezing rain

Un fenomen meteorologic rar pe la noi, dar care a durat câteva zile. Urmarea? Mii de copaci și zeci de stâlpi de electricitate căzuți, întreruperi ore întregi de electricitate și gaze, zeci de mașini avariate, transport în comun perturbat etc. Alertă de la ISU să nu aglomerăm serviciul unic de urgență 112 cu apeluri pentru orice fleac, ci doar pentru urgențe care pot pune în pericol viața.

Bineînțeles că s-au găsit unii să plătească niște polițe politice. “Păi ce, bă, cum să cadă 112? De vină e Ghiță! Sau de vină e Arafat!” Sau ambii…

Dragilor, nu pică sistemul informatic din cauza aglomerării, ci resursa umană, operatorii umani nu pot face față zecilor de mii de apeluri. Nu poți tria dintre atâtea apeluri, unde este vorba de un om aflat în pericol din cauza prea multor apeluri despre crengi căzute pe trotuar sau despre poleiul din fața blocului!

Este creanga importantă și poleiul periculos, dar cu un vecin poți să miști creanga, poți da cu sare, nu trebuie să vină ISU să facă astea. Pentru că au fost mult prea multe apeluri de acest gen care făceau imposibil ca un apel despre o situație într-adevăr urgentă să nu poată fi preluat de operatorul ocupat cu… creanga.

Odihnă

Am scăpat de o răceală care mă sâcâia de vreo trei luni. Dar, nu așa fără nimic în schimb. Am achiziționat altceva. O fisură costală. Sau mai corect ar fisuri costale. Că-s vreo trei. Probabil câte o coastă pe fiecare lună de răceală. Bine că n-am stat mai mult răcit… Prima săptămână a fost destul de complicat cu două lucruri. Somnul și râsul. Dormit doar pe o parte. Râs cât mai puțin. De ce? De durere! Odihna și ceva pastile văd că ajută. Zilele astea libere au fost mană cerească pentru mine. Probabil încă vreo două – trei săptămâni (dacă sunt cuminte) și sunt ca nou.

Că tot sunt la capitolul odihnă. Cum spuneam, n-am mai scris și nici n-am mai citit. În schimb, am văzut o groază de filme și seriale. Am reușit să ajung la zi cu tot ce mă interesa pe HBO Go. Iar dacă tot eram în continuare flămând mi-am luat abonament și la Netflix. Wow! Cred că vreo oră am pierdut doar uitându-mă la ce am de văzut. Am început cu seriale deocamdată. Probabil că o să scriu și ceva despre preferințele mele, despre ce am mai văzut. Cu siguranță o să cer și păreri. Nu acum că m-aș întinde prea mult.

În rest, amorțit din cauza vremii. Not a winter person. Amorțit și din cauza lipsei de mișcare. Pentru că la o orice mișcare mai intensă sau amplă mi-aduc aminte de… coaste.

Poate te întrebi ce are pisica din imagine cu textul. Aparent nimic:) Doar mi-a plăcut. Așa cum îmi place din ce în ce mai mult motanul Roșu (momentan așa l-am botezat) care începe să mă viziteze des în ultima vreme. La fel de mult cum îmi place și pisica mea, Mango (așa a botezat-o definitiv fata mea cea mare).

Să fim sănătoși!

Dacă ți-a plăcut O viață avem și p-asta să o dorm!? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: