Când se trage cortina, așteaptă să se aprindă lumina

Când se trage cortina, așteaptă să se aprindă lumina

Când se trage cortina, așteaptă să se aprindă lumina

Parcă din ce în ce mai des pare că rațiunea este în concediu. Este o vorbă sau mai bine zis un îndemn: când se trage cortina, așteaptă să se aprindă lumina. Adică nu te ridica să pleci pe întuneric că dai peste cineva. Sau cineva dă peste tine. Mai nou este foarte provocator să faci asta.

Ultima provocare, că dacă nu se lasă cu provocare viața e plictisitoare pentru unii, constă în a te lega la ochi și cineva trebuie să te filmeze cum mergi ca orbetele peste tot.

Cum te ciocnești de una-alta.

Provocarea are și un nume: Bird Box. Iar filmarea trebuie neapărat urcată pe o rețea socială să te vadă lumea.

De unde a plecat nebunia asta?

De la un film care a și dat numele provocării. Exact. Bird Box, cum spuneam mai sus. Un film produs de Netflix. Conform unui comunicat recent al companiei Netflix, filmul a fost vizionat de 45 milioane de abonați.

Pe scurt, în film este vorba despre niște creaturi care nu pot fi văzute decât dacă te legi la ochi. Adicătelea le vezi când nu le vezi. Te doare capul…

Dar mai rău te doare capul că unii dintre cei care au vizionat filmul au început să se lege la ochi să vadă și ei… creaturile, iar de aici de a migra totul pe online drept o provocare nu a fost decât un pas.

Iar cum din ce în ce mai mulți par să urmeze orbește orice dileală de provocare… au început să apară pe net filmulețe cu oameni orbecăind, legați voluntar la ochi, lovindu-se de tot felul de obiecte.

Nu. Nu este o promovare a filmului. Astfel de filmulețe apar pe Facebook, Twitter, Instagram, Youtube etc. Unele sunt haioase. Altele, de-a dreptul idioate, dispar ușor-ușor de pe online. Cel mai probabil raportate de ceilalți utilizatori pentru conținut nepotrivit, violent.

În unul din aceste filmulețe pe care l-am văzut într-o postare de pe Facebook cu multe like & share, un părinte legat la ochi ține de mână doi copii și ei legați la ochi. Toți merg printr-o cameră, iar la un moment dat ies din acea cameră pe ușa care dă în altă cameră. Iar cum toți trei nu au avut loc, cel mai mic copil, undeva pe la 2 – 3 ani, dă cu capul în perete. Șocat, am raportat postarea, măcar să nu mai dea altora idei.

Alții se leagă la ochi și se filmează afară, pe stradă. Nu-i totul! Alții fac asta la volan!

Treaba asta a luat o așa amploare că postul Netflix a fost nevoit să dea un comunicat oficial prin care își roagă abonații să nu continue cu aceste provocări care sunt periculoase.

Provocări…

Acum vreo doi ani râdeam decei care alergau pe străzi să prindă Pokemoni imaginari, văzuți doar pe telefonul lor.

Alte provocări au fost blânde dacă mă gândesc bine la cei care-și turnau în cap o găleată cu gheață… Ice Bucket Challenge.

Jumătate din ei habar n-aveau de ce. Iar din cealaltă jumătate care auziseră ei ceva de ajutorarea celor suferinzi de scleroză laterală amiotrofică… câți au donat!? Unul n-am văzut să arate o dovadă…

Au mai fost astfel de provocări, una dintre ele consta în a te da jos dintr-o mașină în mers și dansând pe melodia In My Feelings ori sinistra Balenă Albastră.

Unii zic să lăsăm locul selecției naturale

Dar, ce vină avea cel mic care a intrat cu capul în zid?

Ce vină ai tu dacă dă cu mașina peste tine un astfel de specimen legat la ochi?

Totuși, unde am ajuns și mai ales ce va mai urma!?

Dacă ți-a plăcut Când se trage cortina, așteaptă să se aprindă lumina și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: