Problema unora cu urările de Anul Nou

Problema unora cu urările de Anul Nou

La mulți ani!

2018  tocmai a trecut și cred că fiecare dintre noi a primit urarea ca Noul An să fie mai bun decât cel precedent, plus variațiile legate de sănătate, bucurii, magie, iubire, îndeplinirea dorințelor, fericire, noroc, succes, memorabil, așa cum îl dorim și în general cam tot ce se poate ura la momentul ăla denumit cumpăna dintre ani.

Unii au transmis felicitările față-n față, alții tot verbal, însă telefonic. Cei mai mulți tot cu ajutorul telefonului, dar cel puțin în cazul meu și anul acesta principalul mijloc de comunicare a fost WhatsApp. A apus vremea SMS-urilor. La fel cum a apus vremea felicitărilor, a scrisorilor scrise de mână și transmise prin poștă. Am trăit suficient să le prind și să nu știu de ele doar din auzite.

Nu mă voi lega de modalitatea de transmitere a urărilor. Știu că pentru unii dacă nu dai telefon și nu-și aud vocea, celelalte nu sunt urări. Mai ales dacă e un mesaj standard nu personalizat fiecăruia sau vreo imagine/GIF poate nici măcar ceva original, ci preluat de undeva…. Pentru mine orice urare contează pentru că… intenția contează. Cel care a transmis-o m-a avut în minte măcar o secundă când m-a pus pe lista aia, alături de alții. Deci, s-a gândit la mine. Eu așa o văd.

Partea plină a paharului?

Probabil. Doar mi-am propus și eu, pe lângă urările primite să încep anul optimist. În plus, dacă aș fi avut de răspuns telefonic sau de dat telefoane la câte mesaje de Anul Nou aveam de primit, respectiv de dat… probabil că acum prin ianuarie terminam:)

Să nu uit. Pentru cei mai gomoși care se leagă că nu au primit telefon cu urare, ci un simplu mesaj pe WhatsApp. Dacă ați primit un mesaj pe Skype, video unde nu doar îl auzi pe interlocutor, dar îl și vezi, e de două ori mai tare urarea!? Eu zic să trecem peste și să ne facem probleme când nu vom mai primi niciun fel de urări.

Nu știu voi, dar eu m-am bucurat și de mesajele primite pe Messenger. De la Facebook. Nu cel de la Yahoo pe care nu-l mai folosesc de ani de zile. Ba se auzea că se închide pe la jumătatea anului trecut, ba că nu. Cel mai popular mijloc de comunicare de odinioară nu a știut să se adapteze prezentului și mai ales viitorului. Cam așa s-au întâmplat și cu alți giganți mondiali.

Hai să nu fim nici Kodak ori Nokia, ci să ne adaptăm vremurilor

De ce te cramponezi în formalități? Ce mai contează cum ai primit urarea? Ai primit-o? Asta trebuie să conteze! Nu că a venit cu porumbelul călător, cu scrisoarea-n plic în cutia poștală, pe email, prin SMS sau mai știu eu cum…

Iar dacă urarea nici nu a fost… urare, ci un gest frumos, un cadou simbolic, ceva care ar trebui să te facă să zâmbești, atunci nici atunci nu ai zâmbit? Că nu ți-a urat verbal La mulți ani!?

Sau alta. Poate omul este plecat prin altă țară și nu vrea să cheltuiască sau chiar tu o convorbire taxată uneori piperat, mai ales dacă e cazul vreunei țări non-UE.

Și ultimul argument, cum am zis mai sus… timpul. Ăsta după care alergăm și tragem de el ca dintr-un elastic. Nu poți fizic să vorbești la telefon toată ziua de 31 decembrie doar ca să mulțumești pe toată lumea. Pentru că lumea nu poate fi mulțumită vreodată. Nici mie nu mi-ar conveni să fiu… sunat non-stop în ziua respectivă.

Ziceam de ultimul argument și totuși ar mai fi ceva. Mai am prieteni buni care în ciuda faptului că nu reușim să ne vedem sau chiar auzi la telefon sau printr-un mesaj, mă gândesc la ei, așa cum știu sigur că și ei se gândesc la mine. Și e mult mai important decât să-i aud grăbit poate și eu, poate și ei, urând ceva pe 31. Pentru că unii muncesc chiar și în ziua respectivă ori se odihnesc pentru noaptea de Revelion.

Am început și voi sfârși ce am scris, așa cum procedez la începutul și finalul fiecărui an, prin a ura cunoscuților mei La mulți ani!

Dacă ți-a plăcut Problema unora cu urările de Anul Nou și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: