Trebuie să spun asta

Trebuie să spun asta

Dacă ești la curent cu mai scriu despre mine sau măcar ți-ai aruncat vreo privire pe contul meu de Instagram, atunci știi că de vreo 5 ani am pe lângă casă un boxer. Nu un sportiv, ci un câine. Iar dacă nu știai, tocmai ai aflat. Iar mai corect ar fi să zic boxeriță pentru că este o ea. Dar sună aiurea boxeriță.

Pe lângă casă zic pentru că are casa ei, pe lângă casa mea. Iar cum a venit iarna, ca de fiecare dată, încerc să-i îmbunătățesc, printre altele, inclusiv condițiile de cazare. Mai pe românește, în cușca ei pun paie.

De ce paie?

Am tot văzut și auzit și de alte “soluții” de la cartoane, la prosoape sau chiar cârpe. Ghilimele își au rostul pentru că cele amintite nu sunt soluții, ci mai degrabă probleme pentru un câine: mențin umezeala.

Mă întorc la paie. Cum vine vremea se răcește binișor spre ger dau o fugă afară din oraș, de unde mă aprovizionez în fiecare an cu un balot. Suficient pe toată perioada iernii. Pentru că paiele din cușcă se tasează, le și schimb / completez cam săptămânal.

Bun, asta a fost introducerea. Ziceam la început că trebuie să spun asta.

Mi-am adus aminte abia acum când am luat balotul de paie pentru iarna asta.

Totul se întâmpla acum vreo 5 ani. Când m-am mutat. Prima iarnă în casă nouă pentru mine și prima iarnă din viața ei de boxer. Iau balotul de paie. Pe atunci nu aveam terasă la casă, drept urmare am pus balotul în baia mea de la parterul casei mele! Bine, era ambalat într-o folie transparentă, dar orișicât… paie-n baie.

De ce nu le țineam afară? Pentru că iarna este frig, iar operațiunea de extragere a unor paie din balot la câteva zile pentru a completa paiele din cușca câinelui durează ceva. Iar eu nu sunt un iubitor al frigului. Plus că iarna mai are un obicei prost. Mai și ninge din când în când. Și să ningă peste paie și să le duc apoi cu zăpadă la câine parcă nu are sens.

Asta nu e tot, abia acum vine partea frumoasă

Deci, abia mă mutasem. Amenajasem locuința câinelui, luasem și paie pentru iarnă. Nu amenajasem însă în totalitate casa. Mai lipsea terasa, cum spuneam. Acum am. Iar paiele de peste iarnă aici își au locul. Nu mai stau în baia mea. Și mai lipsea mobila din living. Greu am găsit ceva să-mi placă și să vină pe dimensiunile respective. Dar am găsit.

Vin oamenii cu mobila. O montează. Totul farmacie. Nu tu un fir de praf, carton sau mai știu eu ce ambalaj ori urmă. Am rămas mască că au dat până și cu aspiratorul! Experți oamenii. Ca și mobila. Exact ca și numele firmei: Mobexpert.

Trecem peste reclamă și ajungem la partea care spuneam că este frumoasă (și mobila și întâmplarea).

Doi dintre tipii mai munciți îmi cer permisiunea de a folosi baia de la parter pentru a se spăla pe mâini după ce totul era montat, aranjat, curățat. Le deschid ușa, cei doi intră împreună și amândoi rămân la vederea balotului de paie precum rămăsesem eu când îi văzusem mai devreme cu aspiratorul în mână. Adică mască.

Bineînțeles că nu am putut să mă abțin și am încercat o glumă:

– Da, paiele sunt jos, oaia este în baia de sus!

Pe cât de experți au fost oamenii la mobilă, pe atât de lipsiți de simțul umorului au fost pentru că fețele lor și așa lungi, după ce văzuseră balotul de paie, s-au lungit și mai mult când au auzit și de oaie.

Ce-o fi fost în mintea lor… nu știu, dar momentul a fost priceless.

S-au spălat rapid, și-au luat la revedere la fel de rapid și duși au fost. Probabil cu o poveste despre unul care are un balot de paie în baia de la parter. Paie necesare pentru o oaie din baia de la etaj…

Eu și acum râd când îmi aduc aminte de fază.

Dacă ți-a plăcut Trebuie să spun asta și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Comentarii Facebook

3 comentarii

 • Raluca Anghel 28 decembrie 2018 Reply

  Paie-n baie :)) a fost bună. Îmi amintește de cum m-a chemat mama sa-i duc un ciocan la munca. L-am pus într-o pungă de cadou si am plecat. Eram pustoaica, aveam vreo 15 ani. Pe drum, dau de un grup de ultrași. Voiau să se bage in seama. Unde te duci, ce cadou ai acolo etc. Până vede unul dintre ei si spune tare. Bah, asta are un ciocan în punga!
  Au plecat instant.
  Magic.

  • Jurnalul unui Tată 28 decembrie 2018 Reply

   Hahaha cât de mișto e și asta cu ciocanul în pungă, un fel de Scufița Roșie pe steroizi:))))

 • Raluca Anghel 28 decembrie 2018 Reply

  Exact

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: