Tu știi cât de important este aerul de acasă?

Tu știi cât de important este aerul de acasă?

Tu știi cât de important este aerul de acasă?

După o toamnă blândă, de ne întrebam dacă chiar mai vine iarna, a venit și anotimpul alb și geros. Și odată cu el și o groază de probleme. De unele ne dăm seama, de altele mai puțin.

Dăm drumul la centrală sau așteptăm nerăbdători livrarea agentului termic. Ferestrele de deschidem să aerisim din ce în ce mai rar și niciodată pe timpul nopții. Iar una dintre problemele de care nu prea ne dăm seama, așa cum ziceam mai sus, este uscarea aerului în camere. Pe timpul nopții aerul cald și uscat nu este tocmai un prieten cu noi, căile noastre respiratorii nu se simt tocmai bine.

Poate că noi adulții resimțim mai mult sau mai puțin acest disconfort, dar copiii îl resimt mai acut. Iar dacă mai punem în ecuație și faptul că suntem și în plin sezon de viroze care implică deja înfundarea nasului… cu atât mai mult ar trebui să fim atenți la cât de important este aerul de acasă.

După ce am studiat nițel problema am avut norocul să mă întâlnesc acum vreo două săptămâni, chiar după primele geroase, cu George, un bun prieten care, la fel ca și mine are doi copii de vârste destul de apropiate cu fetele mele, doar că el are doi băieți. Ceea ce e tot timpul este un motiv de glume, evident pe seama unei posibile încuscriri în viitor.

Din vorbă-n vorbă cu tăticul respectiv, am ajuns și la faptul că geamurile termopan cu un profil ajută la menținerea căldurii, dar, pe de altă parte, se usucă aerul în camere. Iar cum gerul de afară nu prea îți permite să aerisești prea des, i-am spus că mă gândeam la un dispozitiv care să-mi îmbunătățească calitatea aerului.

1 – 0 pentru George

Peste alte câteva zile, mai exact sâmbăta trecută iar mă văd cu George, de data asta la el acasă. Eu cu fetele după mine. El acasă cu băieții.

– Știi ce discutam săptămâna trecută, legat de aerul uscat, nu, mă întreabă George?

– Bineînțeles, între timp m-am mai uitat pe net, dar ba nu m-a convins ce am văzut, prea mi s-au părut prea scumpe aparatele respective.

Și așa ajung în camera fiecărui copil (unul are 2 ani, altul 10), unde George îmi arată niște aparate micuțe și extrem de elegante.

Și așa începe pledoaria lui George:

– Eu mi-am luat trei aparate, câte unul pentru fiecare cameră. Sunt silențioase, merg pe timpul nopții și nu mă deranjează, vezi și tu cât de șic sunt, plus pot să le pun oriunde la cât de mici sunt.

– Bine, bine și ce fac mai exact, întreb eu?

– Exact ce am nevoie și mai mult decât atât, continuă George. Și eu mă uitam după umidificatoare. Iar ce am găsit mi-a depăși așteptările!

Tot nu te înțeleg, de ce trei și în ce sens zici că ți-au fost depășite așteptările? Ce știe să facă, întreb eu în timp ce mă uit mai bine la aparatul de culoare albă și cu un design rafinat?

– Păi hai să le iau pe rând. În primul rând nu este doar un simplu umidificator, ci un difuzor de aromă care-și face treaba excelent ca și umidificator. Pe lângă faptul că difuzează un abur fin în cameră, pot pune la noi în cameră, pe timpul zilei, orice aromă vreau. Și când vin acasă miroase a pin că tot este de sezon. Iar pe timpul nopții, știi și tu ce efect au uleiurile esențiale, mai ales la cel mic. Zgomot nu face și poți dormi liniștit cu el mergând toată noaptea. Mai mult, are și o slabă lumină ambientală, dar care pe mine nu mă deranjează. Cu ocazia asta am renunțat la lumina de veghe din camerele copiilor. Ți-am zis doar că mi-a depășit așteptările.

–  La cât am văzut pe net că sunt minunile astea, ai făcut credit sau ai luat vreo primă de Crăciun de ți-ai cumpărat trei, întreb eu nedumerit? Sau ai prin ofertă de Black Friday?

– Ai să râzi, dar când o să vezi cât costă și tu o să-ți iei tot trei.

Dacă n-ai un George, caută și împrietenește-te cu unul

Nu prea l-am crezut. Până ieri, când mi-a trimis pe Whatsapp link-ul. Și chiar am început să râd când am văzut cât costă.

Nu râsul ala nervos când vezi ceva șocant și râzi de nervi, ci unul adevărat, de bucurie. În timp ce, ghici ce?

Îmi făceam comandă online la exact trei bucăți! Câte un aparat pentru fiecare dormitor:)

Revin la problemele cauzate de aerul prea uscat

Cum ești pe Jurnalul unui tată, bănuiesc că ești mai mult ca sigur părinte. Sau urmează să fii unul.

Probabil, ca și mine, știi că bebelușii sunt cei mai afectați de aerul uscat și asta pentru că au piele sensibilă, mult mai subțire ca a noastră. Iar una dintre cele mai dese boli ale copiilor sunt infecțiile respiratorii.

Bănuiesc ca și tu ai citit pe net sau ai aflat de la medicul de familie sau de la pediatru cât de importantă este menținerea unei temperaturi optime, unei umidități optime pentru camera copilului. Iar asta este valabil și pentru noi, adulții.

Tusea uscată este favorizată, așa cum îi spune și numele, de o încăpere cu aer uscat.

Congestia nazală este altă problemă cauzată de aerul uscat din încăperile noastre, mai ales în acest sezon rece.

Toate acestea au darul de a crea un disconfort, nu reușim nici noi, nici cei mici să avem o noapte așa cum ar trebui, liniștită, ci un somn agitat, cu probleme de respirație, nas înfundat, tuse.

Nu aștept de la tine să râzi, cu toate că râsul face bine. Dar aștept măcar să zâmbești. Și zâmbetul face bine. Iar după un somn liniștit, sigur vei zâmbi.

Spuneam să zâmbești pentru că, așa cum te-am obișnuit, când îmi place ceva nu țin doar pentru mine. La fel și invers, când nu-mi place scriu și despre asta. Dar acum este cazul fericit.

Duux Iconic

Așa că mai jos îți las linkul produsului respectiv care îmbunătățește calitatea aerului, la un preț mai mult decât decent:

https://alecoair.ro/difuzor-aroma/difuzor-de-aroma-duux-iconic 

Minunea asta elegantă, Duux Iconic, își face treaba perfect în încăperi de până la 20 mp.  Aparatul folosește ultrasunete, ceea ce îl face atât de silențios. Această vibrație insesizabilă auzului nostru sparge particulele de apă în vapori, iar în cameră se difuzează un fel de ceață extrem de fină.  Dacă ești și fan aromoterapie atunci știi despre ce vorbesc, iar dacă nu, sunt șase mari să devii. Mai mult, aparatul dispune de 2 trepte de intensitate, potrivite pentru modul de zi și cel de noapte.

Bonus

Nu închei fără a oferi și un bonus. Așa cum spuneam mai sus, tot am căutat informații despre calitatea aerului. Ajunsesem și la dilema dintre a alege un dezumidificator și un umidificator.

Pe site-ul de unde am comandat cele 3 aparate, am găsit câteva clarificări despre fiecare și mai ales despre riscurile la care ne expunem când camera are un nivel ridicat al umidității sau prea scăzut.

De ce un dezumidificator?

Aici regăsești riscurile unui nivel de umiditate peste cel optim:

https://alecoair.ro/blog/3-riscuri-la-care-te-expui-daca-in-casa-ta-nivelul-umiditatii-este-peste-nivelul-optim

De ce un umidificator?

Aici găsești informații despre importanta menținerii unui aer cu umiditatea corecta și ce riscuri aduce un aer prea uscat:

https://alecoair.ro/blog/cum-te-ajuta-un-umidificator-sa-iti-pastrezi-sanatatea-efectele-nocive-ale-aerului-prea-uscat-asupra-organismului

Dacă și Tu știi cât de important este aerul de acasă? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Foto de mai jos – Duux Iconic:

difuzor-aroma-iconic-duux

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: