Alex are nevoie de ajutorul nostru

Alex are nevoie de ajutorul nostru

Suntem în prag de Centenar, ar trebui să ne bucurăm, dar multe, prea multe motive nu avem, din păcate. Ne despart atât de multe.

Vorbim de ruptură în societate, între noi, românii. Iar vinovații sunt politicienii ultimilor 30 de ani, fără excepție.

Care nu au reușit să ne îndeplinească așteptările. Din contră. Nu voi mai enumera motivele. Le știm cu toții.

Însă altceva vreau și cred că pot face. Să dau un exemplu, să dăm împreună un exemplu că împreună putem face lucruri bune. Că fiecare dintre noi poate ajuta. Iar pic cu pic, leu cu leu, euro cu euro pot și chiar înseamnă speranța la viață pentru un copil greu încercat de viață.

Istoria lui Alex

Este vorba de Alex, un băiat de doar 14 ani, care are o poveste care este peste puterea multora dintre noi de înțelegere. Sau de a rezista, pur și simplu. Dar Alex este ambițios și vrea să trăiască. Și are nevoie de ajutorul tău.

Totul a început când Alex avea doar doi ani. Un diagnostic crunt: neuroblastom în stadiul IV cu metastaze osoase. Adică o formă rară de cancer, o formă de cancer întânită însă mai frecvent la copii…

Medicii români nu au fost doar rezervați, ci nu i-au dat nicio șansă la viață.

Părinții lui Alex, Florin și Elena Ene, ambii sportivi de performață, au fost de altă părere și bine au făcut. Poate pentru că și sportul le-a demonstrat că putem depăși multe, multe limite.

Așa au ajuns cu Alex la un spital din Franța (Gustave Roussi) unde medicii de acolo l-au operat și l-au salvat. Dar, povestea nu se încheie aici pentru că nu au învins definitiv cancerul. Și apropo de politicienii de care ne-am făcut un obicei să-i hulim.  Că așa am început articolul. Un astfel de om, căruia nu-i dau nu-i dau numele, a făcut posibil ca Alex să ajungă în Franța. Știu, nu generalizez, dar sunt destule exemple când judecăm oamenii doar dintr-un anumit punct de vedere. Iar viața nu este doar în alb și negru. Are multe nuanțe și culori.

Alex a crescut, a efectuat periodic analize, a mers la școală și avut o viață normală vreo 11 ani.

Boala lovește din nou

Până când Alex a început să acuze dureri de spate. Investigații peste investigații. Zile, săptămâni crunte. Medicii români asigurau părinții că nu este vorba de vreo recidivă. Dar nici nu ofereau un diagnostic clar. Cu greu, la o clinică privată din capitală a fost descoperită cauza.

De data aceasta a ajuns la o clinică în Turcia. Aici a fost operat la coloană pentru că era la un pas… un pas să nu mai poată păși niciodată, paralizat.

Alex este de 14 luni este internat la clinica din Istanbul. Urmează tratament de lungă durată. Chimioterapie și imunoterapie.

Băiatul ne oferă o adevărată lecție de viață și rezistă. Tot acest timp internat în spital. Vrea să trăiască. Vrea să se vindece. Există șanse să se vindece!

Dar, procedurile medicale în acest caz sunt de durată și mai ales costisitoare. Atât de scumpe încât părinții după ce au ajuns la fundul sacului, după ce au mers la fundații, pur și simplu vă imploră să îi ajutați. De fapt, să îl ajutați pe Alex. Să se facă bine și să aibă o viață normală. Să iasă din spital. Să poată ajunge acasă, la fratele lui.

Alex are nevoie de ajutorul meu, al tău, al nostru

Am vorbit cu tatăl lui Alex și mi-a spus că Alex tocmai a terminat a treia cura de chimio plus imuno, vor fi câteva zile de refacere căci efectele de la chimio le resimte. Apoi va reveni la fizioterapie, urmând ca pe 12 decembrie să facă următoarea cură, cea de-a patra. Protocolul normal este de șase cure, însă au fost situații când patru au fost suficiente. După 12 decembrie va urma evaluarea medicală și se va decide dacă este cazul să se efectueze și un autotransplant de celule stem.

Nu voi mai da foarte multe detalii despre tratament, informațiile sunt publice. Strigătul părinților după ajutor îl găsim peste tot pe internet. Și cu toate astea, încă este nevoie de noi. Hai să dovedim că suntem români în sensul bun. Că știm să ne ajutăm între noi. Că împreună putem salva o viață. Pentru asta este doar nevoie de bani.

Să dau exemplu. Doar unul dintre medicamentele pentru imuno, o fiolă de Dinutuximab costă 10.000 euro , iar la o cură se folosesc 5 fiole. Dar este doar unul dintre medicamente, plus cele pentru chimio…

Iar achiziția acestui medicament are o procedură specială. Se plătește anticipat și se comandă nominal.

Concret, este nevoie urgentă de măcar cei 50.000 euro care să asigure achiziția fiolelor respective.

Fă o faptă bună, ai toate motivele din lume. Ajuți un copil. Salvezi o viață. Azi este Sfântul Andrei. Mâine este ziua noastră a românilor. Centenar. Pe 6 decembrie este Moș Nicolae. În mod normal, copii își așteaptă dulciurile în ghetuțe. Alex își așteaptă fiolele pentru a putea încălța ghetuțele. Pe 12 decembrie trebuie să facă tratamentul. 

Pentru donații poți folosi oricare din următoarele opțiuni:

  • Pagina de Facebook creată în acest scop, Împreună pentru Alex

  • Virament bancar în contul mamei lui Alex: cont în LEI la BCR titular Ene Elena Georgeta – RO47RNCB0092062795240003 și cont în EURO la BCR, titular Ene Elena Georgeta – RO74RNCB0092062795240002, Cod SWIFT : RNCBROBU

  • Platforma Salvează o inimă, prin card sau Paypal

  • SMS la 8828 cu textul ALEX pentru o donație de 2 euro (banii se rețin o singură dată)

Dacă vrei să-l ajuți pe Alex, donează, distribuie prietenilor tăi acest strigăt de ajutor pentru că Alex are nevoie de ajutorul nostru.

Îți mulțumesc în numele lui Alex și a părinților lui!

Disclaimer: imaginile sunt preluate de pe contul de Facebook al tatălui lui Alex, cu acordul acestuia.

Iar dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți urmări pagina de Facebook și contul de Instagram.

Alex are nevoie de ajutorul nostru

Alex are nevoie de ajutorul nostru

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: