Black fâs

Black fâs

Black fâs

Zilele astea îmi venea să-mi pun dopuri în urechi și să renunț la net. Măcar până trece Black Friday. Sau mai bune zis Black Fâs. Am alergie la cor. Iar parcă toată lumea numai de asta vorbea. Black Friday! Vine Black Friday! Panică și nerăbdare. Parcă dădeau năvală și rușii și americanii peste noi.

Pe comercianți îi înțeleg că este mană cerească această ocazie. Cresc vânzările. Dar oamenii normali?! Chiar, mai există așa ceva? De câțiva ani e plin netul de dovezi că la noi, cel puțin, Black Friday este o fâsâială. Cresc prețurile înainte de Black Friday, iar în ziua / noaptea / zilele de Black Friday scad nițel. De cele mai multe ori nu scad nici cât era prețul inițial cu două săptămâni înainte…

Plus că e o dileală totală. Ceea ce înseamnă de fapt Black Friday, adicătelea Vinerea Neagră la noi este, ca de obicei, aiurea.

De unde vine?

Hai să o lămurim și p-asta că tot am luat-o fără să știm de unde, de ce, când ori ce reprezintă de fapt. Cum am importat și Sfântul Valentin. Cu toate că avem Dragobetele. Sau Halloween-ul. Aici nu aveam contrapartidă, din fericire. Da, toate de la americani.

Aștept să serbăm și Ziua Recunoștinței. Ceea ce n-ar fi rău. Mâncăm în familie curcan umplut, plăcintă de dovleac, cartofi, porumb… Plus o zi liberă pentru a fi împreună de familie, oriunde ar fi ea. Sau două dacă punem la socoteală și a doua zi.

De ce zic de Ziua Recunoștinței / Thanksgiving? Tocmai pentru că Black Friday este strâns legată de ea!

Ziua Recunoștinței se sărbătorește în ultima zi de joi a lunii noiembrie, iar Black Friday întotdeauna este a doua zi după aceasta, fiind tot o zi nelucrătoare. Pentru americani. Asta dacă nu lucrezi în comerț și ești implicat direct în Black Friday.

Cum e la ei?

La ei sunt reduceri pe bune. Indiferent că este vorba de americani, canadieni, englezi etc.

Cum e la noi?

La noi, după ce că avem nșpe Black Friday-uri pe an, în absolut fiecare anotimp, mai este și un adevărat Black Fâs. Motiv de țepe. De prețuri umflate artificial. Iar de primit coletul… la Sfântul Așteaptă.

Eu m-am vindecat de dileala asta cu Black Fâs. Nu sunt singurul. Tot mai mulți înțeleg fenomenul. Dacă chiar ai nevoie de un produs, se poate achiziționa în timpul anului, de cele mai multe ori chiar la un preț mai bun. Plus o livrare normală.

Atât despre Black Fâs.

Dacă ți-a plăcut Black Fâs și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: