Nu-i temă, da-i cu sin

Nu-i temă, da-i cu sin

Nu-i temă, da-i cu sin

Într-una din zilele trecute fata mea cea mare (12 ani) a picat în plasa unei viroze nasoale. Nu că eu, soția sau cea mică am scăpat. Numai că fiecare a reacționat altfel. Sau viroza a fost alta și probabil urmează să combinăm virușii în familie. Să-i împletim până iese unul mare, frumos și rezistent. Și apoi să-l plasăm de la unul la altul. Ping-pong cu viroza.

În fine, să ne întoarcem la poveste. Cea mare pică lată de oboseală, pe lângă usturimea în gât care în nicio zi a lăsat-o și fără voce. O las să doarmă mai mult. O oră. Două. Trei. Se duce ora de plecat la școală. Dacă tot e compromisă școala, mai sunt două lucruri de făcut. Bine, trei dacă iau în calcul tratamentul. Celelalte două sunt biletul de voie completat și semnat pentru doamna dirigintă și temele.

Tratamentul îl știm deja, iar că să ne asigurăm a nșpea oară confirmăm pe telefon cu doctorul de familie. Fuga la farmacie. Biletul de voie e simplu și el de completat. Rămân temele.

Temele. Groaza nu atât a elevilor, cât și a noastră, a părinților. Iar cum toate clasele din țara asta are cel puțin un grup de whatsapp…

O mică paranteză

Bun, fac o paranteză. De ce spun cel puțin un grup?

Pai unul e al părinților care discută (în special despre școală, copii, teme, profesori, necesitățile clasei, vreme, horoscop și alte chestii mai mult sau mai puțin serioase).

Altul al părinților unde este și diriginta sau învățătoarea, după caz. Și aici se discută mai mult sau mai puțin aceleași lucruri, dar inițiativa aparține mai mult cadrului didactic. Cum sună… cadru didactic.

Al treilea grup este al elevilor, iar aici se transmit de obicei temele celor care au absentat ori s-au uitat pe pereții clasei când a fost transmisă la școală.

Bineînțeles că mai sunt grupuri sau mai de bine zis grupulețe de whatsapp ale părinților. Bisericuțe. Cei cu anumite afinități comune. Care se cunosc de când erau copiii colegi la grădiniță. Un milion de grupulețe ale copiilor, care mai de care să fie admin. Din aceeași clasă sau cu altul de la B. Sau cu aia cu un an mai mare de la C. Sau cu prietenul din altă școală. Combinațiile sunt nenumărate. Milion, cum spuneam.

Nu știu, zău, cum am supraviețuit și noi și părinții noștri fără grupurile de whatsapp. Era carnetul de elev. Oglinda elevului, cum i se spunea. Plus ședințe. Rare. De început și final de an. Iar dacă vreun profesor avea ceva de comunicat părintelui îl chema la școală prin intermediul… carnetului, unde nota data și ora convocării!

Ne întoarcem la teme și sin

Hai că m-am lungit cu paranteza. Revin la teme. Evident, cea mare apelează la grupul de whasapp dedicat temelor. Trece timpul, se termină orele de la școală. Mai trece o oră. Niciun răspuns. O întreb dacă a primit temele.

Mi-a dat sin, spune ea.

Sin? Ați trecut deja la sinus și cosinus? Cam repede

Nu, mi-a dat sin, insistă fata mea.

Ți le-a dat Sin? E vreun coleg nou al tău sau e porecla cuiva?

Nu înțelegi, nu mi le-a dat nimeni, doar sin.

Acum chiar nu mai înțeleg nimic, mă dau eu bătut.

Offf, mă compătimește ea. Când trimiți un mesaj pe grup, ai posibilitatea să vezi dacă la văzut cineva. Seen!!! Siiiiin!!!! Acum înțelegi?!

Adică sinul din română de fapt e văzut din engleză, „seen”?

Daaaa… Mi-a dat seen la vreo zece colegi, dar niciunul nu mi-a dat temele.

Noroc cu backup-ul (dacă tot suntem la engleză) altui grup. Al nostru. Așa că am cerut temele pe grupul de whatsapp al părinților și nu numai că mi-a dat seen, dar le-am și primit. Ironia e că nu avusese engleză, ci franceză. Dar asta va fi altă poveste.

Dacă ți-a plăcut Nu-i temă, da-i cu sin și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: