Vrei să faci o faptă bună mâine?

Vrei să faci o faptă bună mâine?

Vrei să faci o faptă bună mâine?

Avem o țară frumoasă, chiar dacă…

Am avut și unii încă se ambiționează să avem o țară frumoasă. Chiar dacă mulți, prea mulți români au ales să plece din ea.

Că aici sunt salarii mici, spitale în care poți muri infectat cu vreo bacterie luată chiar din spital.

Funcționari care nu sunt profesioniști. Birocrație și cozi la ghișee. Dosarul cu șină si timbrul sunt încă la putere.

Incapabili de a avea autostrăzi. Drumul cu trenul durează o veșnicie. Și chiar și așa tot sunt întârzieri.

Învățământul înseamnă ghiozdane mult prea grele, teme mult prea multe, materii inadecvate viitorului și manuale cu erori.

Iar cum o vorbă de duh spune că peștele de la cap se împute, nici politicienii nu sunt capabili să pună țara într-o direcție bună. Și nu mă refer de cei care sunt acum la putere pentru că în ultimii 30 de ani TOȚI au fost la putere.

Era o vorbă la modă, de data asta nu de duh, ci una mai de cartier acum câțiva ani: asta înseamnă să fii mafiot. O parafrazez, pentru noi asta înseamnă lipsa speranței.

Plantăm fapte bune

Și totuși unii nu doar că se agață de o iluzorie speranță, ci fac ceva concret ca ea să prindă contur.

Ne indignam cu toții că frumoasa noastră țară a fost despădurită. Share-uri pe Facebook. Reacții cu iconițe (nu alea din biserică), ci alea cu față tristă cu lacrimă. Sunt bune și astea dar este suficient.

Ei bine, mâine avem șansa să facem o fapta bună. Nu doar să de indignăm, ci să punem mâna pe sapă și să Plantăm fapte bune, așa cum se numește o inițiativă națională de împădurire bazată pe voluntariat, aflată sub coordonarea Asociației EcoAssist din București.

În această lună, mii de voluntari vor împăduri 37 de hectare din 15 județe ale țării, adică 190.000 de puieți vor prinde rădăcini.

Iar dacă vrei să faci o faptă bună mâine, te poți alătura celor peste o mie de voluntari care și-au propus să lase în urma lor o pădure de 3,3 ha, cu peste 21.000 de copaci. Acțiunea se va desfășura în comuna Popești-Leordeni, în vecinătatea ruinei Arenei “Viscofil”.

Organizatorii pun la dispoziție toate materialele necesare, precum puieți forestieri, sape și mănuși, asistență medicală, toalete ecologice, chiar și o masă câmpenească.

Dacă ți-a plăcut Vrei să faci o faptă bună mâine? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

2 comentarii

  • Tudort 9 noiembrie 2018 Reply

    In timp ce unii maine vor planta pomi ADEVARATI, in Bacau se va inaugura un spatiu verde cu iarba artificiala.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: