Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta

Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta

Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta

N-am zis-o eu, ci Marc Twain. Dar este pe sufletul meu. Zicerea respectivă am găsit-o pe un magnet de frigider primit cu ocazia celui mai recent botez la care am avut plăcerea să particip. Și de atunci magnetul este lipit de frigider. Mi se pare mai mult decât inspirațională.

Ca toată lumea, am zile bune și momente mai… dificile. Momente care aleg să nu le prelungesc. Tocmai pentru a da șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea. Aleg ca momentul dificil să nu se transforme în ore dificile, într-o zi dificilă.

Cum fac asta nu mi-a fost întotdeauna simplu. Dar îmi place să cred că anii mi-au adus și o țâră (cum zic ardelenii) de înțelepciune. Iar pentru a nu prelungi momentele mai delicate – voi folosi acum un termen corporatist – prioritizez.

Tot timpul încerc – și în cele mai multe cazuri și reușesc (nu în toate… modestia îmi spune că nu-s încă perfect) să mă păstrez zen, cu zâmbetul pe buze. Mai ales atâta timp cât problemele nu le consider probleme.

Adevăratele probleme pentru mine sunt extrem de puține și țin de siguranța familiei mele. Restul, sunt doar provocări, lucruri mărunte, frecușuri, problemuțe, alergături, mici griji care nici luate separat, nici adunate nu le las să-mi umbrească ziua. Sunt lucruri normale. Viața normală de zi cu zi.

Pare simplu sau simplist? Poate. Dar este unul dintre principiile mele care mă fac să fiu fericit. Să aleg să mă simt bine zilnic. Să dau șansei fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea.

Din prima clipă de când mă trezesc fericit că am ce pune de pachet celor mici, fericit că am un job, fericit am o familie frumoasă, iubitoare și că suntem sănătoși.

Piedici?

Da, știu, vine rata la bancă, factura la curent și telefonie. Motorina este scumpă, mai o revizie, mai o piesă. Drumurile sunt cam dese și traficul din București este provocator și pentru un yogin care crede că și-a găsit deplina pace sufletească. Crede până se urcă la volan. Și dă peste bizoni care stau cu copita-n claxon… dar nu voi continua cu traficul pentru că tot am scris despre el. La ghișeu (că nu tot timpul poți rezolva online) nu întotdeauna dai peste o față zâmbitoare. Că o viroză m-a pus pe butuci. Că vârsta își spune uneori cuvântul și accidentările la sală sunt mai dese și recuperările necesită o durată mai lungă. Ori că… Motive pot fi ușor de găsit, de nu mi-ar ajunge spațiul pe server.

Aleg să dau șansă fiecărei zile

Dar, aleg să dau șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea, chiar dacă mă confrunt cu problemele învățământului de clasa a șasea (la fel cum a fost și  anul trecut, într-cincea, cel mai probabil la fel va fi și la anul), de faptul că mai fac o dată școala împreună cu cea mare. Credeam că a fost suficient școala pe care am făcut-o la timpul meu. M-am înșelat:) Mi-am amintit transformarea decametrilor în cm. Util, ce să zic…

Dau șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea, chiar dacă mă confrunt cu o groază de probleme și preocupări de pre-adolescentă. Și trebuie să țin pasul. Am exemplul alor mei, care n-au reușit. Nici nu au încercat…

Dau șansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea, chiar dacă cea mică, de doi ani și câteva luni este super energică, dar mai ales a început să experimenteze cu un real succes cele mai provocatoare tantrumuri. Adică acele accese de furie necontrolate, iscate uneori ca din senin. Un adevărat uragan. Care par a demola tot ce știu despre ele. Și pot spune (fără a mai fi modest de data asta) că știu;)

Dau șansă fiecărei nopți să fie cea mai frumoasă din viața mea când adorm ultimul, după ce adorm fetele. Pentru că știu că adorm după o zi plină, dar frumoasă. Pentru că a doua zi chiar de când deschis ochii că voi da șansa acelei zile să fie cea mai frumoasă din viața mea.

Dacă ți-a plăcut Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto: Lucian Alin

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: