Nu vreau să fiu o voce într-un cor

Nu vreau să fiu o voce într-un cor

Am scris rar în ultima perioadă.

Pe de-o parte am avut mult de muncă. Fizică. Dusă spre extrem. Când îmi pun în minte să iasă ceva bine, exact așa cum vreau, nu pot lăsa pe altcineva să facă munca în locul meu. Rezultatul nu are cum să fie cum îmi doresc. Asta ar fi una din explicații.

A doua constă în faptul că mă obosește și întristează totodată atmosfera de la noi. Începe să devină toxică.

Cu riscul de a intra pe un teren minat, repet pentru a nșpea oară: nu fac politică. Iar indiferent la cum aleg să mă raportez la ce se întâmplă, neutru nu pot fi.

Dar asta nu înseamnă că intru într-o tabără sau alta. Ceea ce este și mai grav:) Pentru că taberele sunt formate. Sunt clare. Și dacă nu ești cu ăștia, automat înseamnă că ești cu ăilalți. Cale de mijloc se pare că nu mai există.

Ei bine, nu vreau să fiu o voce într-un cor

Să nu fim ipocriți. Îngeri nu există. Nici oameni providențiali care să fie înconjurați ne oameni nepătați.

Am avut la dispoziție 30 de ani să mă conving de asta. Începând cu acel decembrie din 1989 când tocmai deschideam ochii și urechile.

Toată lumea are interese. Exceptând papagalii, vocile din cor care se aud când dă tonul dirijorul / influencer-ul și care repetă și repetă… Cei care rostogolesc ce au auzit. Cei care își iau informațiile dintr-o singură sursă sau același tip de surse. Să mai zic că acele informații, de cele mai multe ori, sunt definiția fake-news?

Nu vreau să fiu vocea care strigă obscenități. Nu le scriu aici pe blog și nici nu le voi rosti în piață. Pot și chiar înțeleg dezamăgirea. Chiar frustrarea. Că totul parcă e în zadar. Și parcă trăim într-o comedie absurdă. Cu personaje care mai de care mai grotești.

Dar refuz să fiu trivial. Nu astea sunt valorile mele. Ca blogger de parenting nu pot promova un astfel de îndemn. Nu așa vreau să mă audă copiii mei. Nu vreau să fiu o astfel de voce într-un astfel de cor.

Politică? Probabil voi adera la un moment dat. Am și găsit partidul: Trei ponei.

Dacă ți-a plăcut Nu vreau să fiu o voce într-un cor și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Foto copertă: Pixabay

Comentarii Facebook

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: