Zece lucruri de făcut pe timp de ploaie

Zece lucruri de făcut pe timp de ploaie

Zece lucruri de făcut pe timp de ploaie

Da. Zece lucruri. Sau douăsprezece dacă le adaug și pe cele două din tradiția populară: să numeri banii și să… știe toată lumea. Adică să numeri copiii:)

Cum banii sunt pe card, iar copiii nu-ți lasă spațiu de manevră pentru a doua opțiune, vin cu idei. Zece lucruri de făcut pe timp de ploaie pentru părinți. Pentru că… ploaie;)

Multă, prea multă ploaie vara asta.

Un week-end ratat la mare din cauza ploii.

Două evenimente la care aș fi vrut să particip s-au amânat din cauza ploii. Organizatorii altuia au fost ceva mai inspirați sau pur și simplu au ținut cont de weather.com și au ales o locație cu… acoperiș.

De două ori până la Grădina Zoologică. Până la pentru că în ambele dăți ploaia ne-a pus să ne întoarcem chiar din fața porții!

De parcuri nu se pune problema. În curte, gazonul băltește. Încă sunt în dilemă dacă să aduc niște pești sau să plantez orez:))

M-am amuzat citind pe Facebook și concluzia lui Alex Zamfir: „ploaia, această închisoare a părinților”.

Așa că am trecut la activități indoor, dar nu numai.

1. Joaca

Evident, nu? Când ai doi copii, joaca e pe primul loc. Cuburi, lego, plușuri și păpuși (doar sunt tată de fete). Origami, colorat. Joaca de v-ați ascunselea. Numere simple de magie (cea mare era fascinată de așa ceva acum ani de zile, acum a venit rândul celei mici). Bau-baul cu vreun prosop pe cap. Avionul, eu culcat pe spate și cea mică ținută în sus în rol de avion. Imitatul și ghicitul animalelor. Sau pur și simplu gâdilat. Orice.

Imaginație am, iar când mă părăsește au grijă fetele să vină cu idei!

Un lucru e cert: nu există plictiseală:))

2. Gătit

Mai mult timp pentru hrană sănătoasă. Cea mare, care mâine-poimâine face 12 ani deja este de mare ajutor. Dacă până acum se ocupa de punerea mesei, apoi de condimentat, amestecat, de curând a trecut și la tăiat. Cu mine lângă. După o temeinică pregătire teoretică de parcă o pregăteam să mergem la tir, în poligon:)

Cea mică, de doi anișori deocamdată este interesată mai mult de rezultatul final.

3. Curățenie și ordine

Chiar dacă ne petrecem mai mult timp în casă, asta nu înseamnă că totul e răsturnat cu susul în jos, cum vedem poze amuzante pe Insta sau Fb.

Da, în timp cât ne jucăm așa arată și la noi, de parcă a trecut uraganul. Dar, înainte de a trece la alt joc, facem ordine și le strângem pe cele care nu mai sunt interesante deocamdată.

Iar marea curățenie e chiar înainte de somn. Ce mică, dacă la gătit încă nu poate să se implice, la strâns e prima. Toate jucăriile trebuie să facă și ele nani în coșurile lor.

Că a doua zi o luăm de a capăt cu uraganul e prefect adevărat, dar măcar dimineața la cafea pot fi zen că nu culeg cu talpa vreun cubuleț micuț, drăguț și înțepător. Îmi ajunge cubupunctura pe timp de zi.

Pentru cei care nu știu ori n-au simțit binefacerile, cubupunctura este un fel de acupunctură în tălpi, dar se folosesc acele cubulețe micuțe, drăguțe și înțepătoare de care spuneam mai sus:))

4. Cititul

Daaaa. Cea mică încă are nevoie de somnul de după-amiază. Două-trei ore. Timp în care ceilalți, adică părinții și sora mai mare trecem pe silent mode.

Și ce activitate e mai puțin zgomotoasă decât ușorul fâșâit al paginii unei cărți?

Unul dintre momentele liniștite de lectură. În care am ajuns campion de citit și o carte într-o astfel de repriză de somn de frumusețe.

5. Dansul

Aici spun de la început că habar n-am să dansez. Dar nu mă împiedică să mă zbengui și să prefac că dansez spre amuzamentul general al fetelor care îți țin isonul. Mai ales când cea mică dă tonul. În general pe melodii latino. Nu că ar fi pe gustul meu, dar astea sunt pe gustul ei.

Ciudat e că oricât aș „exersa”, dansul meu tot rămâne de poveste.

Am ajuns la jumătatea celor zece lucruri de făcut pe timp de ploaie, urmează restul.

6. Sport

Aici devin interesante lucrurile. Cea mare e pasionată de arte marțiale. De ceva timp, iar de practicat efectiv de mai bine de 1 an și jumătate, din care ultimele șase luni s-a arătat interesată și de latura competițională. Așa că a trecut la performanță. O cupă inter-cluburi. Un titlu de Campioană Națională la Wushu Kung Fu.

Antrenamente dese la sală. Și exerciții acasă. Acasă mai mult stretching. Iar partea asta e adorată de cea mică care o imită pas cu pas. Sfoara cea mare? Sfoara și cea mică? Partea și mai amuzantă e că cea mică e mult mai flexibilă și nu-i trebuie nici o încălzire:))

De ajuns să o întrebi dacă vrea să facă spagatul sau sfoara și hop e jos cu picioarele perfect întinse.

Cred că dacă plouă toată vara, la toamnă o să fim într-o mare formă. Nu d-aia rotundă;)

7. Filme

Ei bine, dacă la prânz, în cele două-trei ore de somn ale celei mici citim, seara, după ce adoarme iar cea mică, avem timp și de un film. Sau de un episod, dacă suntem prea obosiți. De obicei, suntem.

Iar cum un film are vreo 90 minute, de cele mai multe ori preferăm un episod al unui serial de maxim 50 minute.

Am ajuns aproape să epuizăm colecțiile de pe HBO GO. Noroc că apar sezoane și seriale noi interesante.

8. Plimbarea

Plouă, deci nici curtea, nici parcurile nu sunt o opțiune. Dar cea mică uneori își exprimă foarte vocal opțiunea: „pa-pa! ti-tiii”! Ceea ce în traducere înseamnă că vrea o plimbare cu mașina.

Așa că ne conformăm cu mic cu mare și facem o plimbare mai lungă cu mașina.

9. Instagramul

Cum? Instagramul? Da. Cum toți patru suntem iubitori de animale, iar Instagramul are o colecție vastă de animăluțe… Poze, video haioase.

Cea mare deja mă întreabă când ar putea avea cont. Curând. Peste vreo doi ani, când nu va trebui să mintă la crearea contului că e mai mare decât este.

Până atunci se uită la poze, învață despre Instagram, despre fotografii și mai ales despre ce înseamnă o rețea socială. Cu bune și rele. Pentru că trebuie să știe că în afară de inimioare sunt și pericole.

10. Pisica

Ziceam mai sus de curte. Asta pentru că stăm la curte. Ziceam că suntem și iubitori de animale. Așa că nu puteam să nu avem și niște blănoase.

Mai bine zis o blănoasă și o păroasă.

Blănoasa e pisica. Dar care este de exterior. Greu reușim să o împăcăm cu interiorul și atunci numai când reușesc să o prind de pe terasă când plouă.

Păroasă este boxerița. Pe ea n-am convins-o și sincer nici n-am insistat să intre în casă. Dacă era un bichon, poate. Dar când are 30 kile și sare ca o capră, e mult prea bine afară. Dacă plouă se bucură ca un câine ce e de ploaie. Dacă n-are chef, alege căsuța ei.

Rămâne să ne jucăm când plouă și cu pisica. Asta când are chef pentru că pe timp de ploaie preferă torsul și somnul. Avem o pisică tare torcăcioasă.

Iar după maxim juma de oră de stat în casă începe o miorlăială sfâșietoare care nu se termină până nu se vede iar „liberă” în curte, pe terasă, pe gard, oriunde numai să poată privi cerul. Și mai ales ce zboară. Yummy!!!

Tu ce faci când plouă?

Dacă ți-a plăcut Zece lucruri de făcut pe timp de ploaie și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook unde m-ar ajuta un like sau un share.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: