Școala de vară pentru părinți

Școala de vară pentru părinți

Școala de vară pentru părinți

Cum adică Școala de vară pentru părinți? Vara sunt școli de vară pentru copii. Cine spune că doar când ești copil ai de învățat? Cred ca acela uită zicala din bătrâni potrivit căreia ”omul cât trăiește învață”. Și câte variațiuni s-au mai croșetat pe tema asta, una optimistă ”omul, cât trăiește, învață să trăiască”, alta pesimistă ”omul cât trăiește învață și tot moare neînvățat”, iar alta despre iubire ”omul nu trăiește decât în timpul cât a iubit.”

Sunt părinte și merg la cursurile unei școli de vară. Care? Una pentru care am nevoie să-mi îmbunătățesc continuu ceea ce fac cu mare plăcere, blogging. Plăcere care a început într-o joacă și ușor-ușor plăcerea s-a transformat într-o mare pasiune. Iar de anul trecut am descoperit oarecum uimit, dar și încântat totodată, că există o astfel de școală, Școala pentru bloggeri părinți.

Școala de mai sus este atipică și poate una dintre cele mai moderne. Poate cea mai adaptată nevoilor noastre prezente. Nu se cramponează în sisteme învechite, nimeni nu se agață de note, calificative sau diplome. Și toți, de la cursanți până la speakeri suntem mânați în luptă de aceeași pasiune. Pasiune pentru digital, pentru social media. O comunitate de părinți. Și chiar dacă cea mai are parte dintre noi abordăm pe blog mai des sau mai rar părințeala, ceea ce ne unește pe absolut toți este și faptul că suntem părinți.

Parenting PR

Iar inițiativa aceasta a pornit de la două mame energice și talentate, Ana Nicolescu și Lavinia Pavel, care au creat un grup pe Facebook, Digital Parents Talk. Și o agenție, Parenting PR, responsabilă de organizarea unor astfel de cursuri, specializată în comunicarea cu bloggeri părinți și implicată în campanii integrate pentru branduri care au produse dedicate familiei. Să nu uit, pe Ana probabil că o știți datorită blogului ei, Mămica Urbană, însă Lavinia.

Mai jos o să fac o scurtă recapitulare a cursurilor DPT la care am participat.

Școala de vară pentru părinți

1. Google Analytics

La primul curs la care am participat la școala de bloggeri Digital Parents Talk s-a discutat despre un instrument pe care orice blogger, Google Analytics. Pentru că nu este suficient să lansezi un blog în online. Vrei feedback de la vizitatori. Un feedback care te ajută să știi câți și cine îți sunt vizitatorii agregat, nu individual. Un instrument care te ajută să să-ți îmbunătățești în definitiv comunicarea cu vizitatorii.

2. Comunități și Branding personal

Recunosc, nu am fost un elev-model, din varii motive am și chiulit la astfel de cursuri. Dar nu puteam să ratez pe cel care a abordat subiectul de Comunități și Branding personal, unde s-a discutat totuși și despre SEO. Insuficient, după părerea mea, la cât de generos este subiectul SEO.

3. Educație financiară

Alt curs interesat, dar la care am participat doar la jumătate a fost cel legat de educația financiară. Prima jumătate am absentat motivat. Se vorbea despre banking. Iar cei 17 ani ai mei de banking petrecuți în cele mai prestigioase bănci din România (da, știu ”lauda de sine nu miroase a bine” că tot deschisesem articolul cu vorbe din bătrâni) nu m-a tentat să ascult ABC-ul despre o bancă. Daaaar, am fost prezent la ce-a de-a doua parte:) Cea care viza formele juridice pentru freelanceri.

4. SEO 2018 și Social Media

And the last but not the least, ultima ediție DPT, cu subiectul este SEO în 2018 și Social Media. Ediția de vară. Școala de vară pentru părinți.

Speakeri: Alexandru Guzi și Lavinia Pavel.

Alexandru Guzi

Școala de vară pentru părinți

Alexandru Guzi, face parte din noua generație de consultați SEO și Social Media, doar are 29 de ani, din care experiența de 8 ani în SEO l-a recomadat să vină în fața celor 30 de bloggeri și nu numai atât, ci să ne capteze atenția și să-l bombardăm cu întrebări. Întrebări la care am primit răspuns pe loc. La toate:)

Chapeau, Alex!

Și cum să nu fie o tonă întrebări când s-a discutat despre avantajele, trendul SEO, cum putem deveni cât mai relevanți pentru Google, dar și lucruri tehnice, vorba lui Alex, nu basic, ci mandatory:

 • AMP
 • Google Webmaster Tools
 • Robots.txt
 • Sitemap
 • Google Analytics
 • Breadcrumbs

Engleză? Nu, chineză până mai ieri:))

Lavinia Pavel

Școala de vară pentru părinți

Energică, amuzantă, spontană, dar calculată, în calitate de Strategic Manager Parenting PR a avut triplu rol, respectiv organizator, speaker și totodată moderator🙂

Lavinia este cea care m-a scos din bula mea. Până în primăvara anului 2017 scriam, publicam și atât. Atunci am primit o invitație de a mă alătura unui grup.

Digital Parents Talks, de care spuneam mai sus.

Și aşa am început să să aflu despre ceea ce înseamnă cu adevarat un blog. Am început să cunosc părinți bloggeri. Să merg la evenimente dedicate celor pasionați de social media.

În fapt, DPT este mai mult decât o școală pentru bloggerii părinți.

Școală pentru că se țin cursuri.

Comunitate, networking și incubator de idei pentru bloggerii părinți.

Posibilitatea de a intra în contact direct cu reprezentații sponsorilor, partenerilor care facilitează astfel de întâlniri.

Să mai aduc detalii? Neh!

Chiar dacă tot ce s-a discutat ne-a făcut să deschidem ochii bine, să ciulim urechile și să mitraliem speakerii cu întrebări, totuși nu voi detalia aspectele tehnice și destul de aride.

Sunt interesante pentru unul ca mine și pentru ceilalți aproape 30 de bloggeri care au participat la acest curs, dar total neinteresante pentru oricine altcineva.

De ce? Reiau. Când am pornit cu această inițiativă, de a scrie pe blog, am crezut că e suficient. Să scriu. Să încerc să aduc subiecte relevante, textul să fie structurat într-o manieră cât mai ușor de parcurs etc.

Suprinzător, am aflat pe parcurs că modul, în care scriu, frecvența și în general tot ce se vede este doar o parte a întregului. Culmea, nu cea mai importantă.

Pentru că adevărat importante sunt lucrurile din spate, care nu se văd. Așa cum nu se va vedea un text de-al meu oricât de bine ar fi scris dacă nu este optimizat la fel de bine pentru stăpânul Internetului, Master Google:))

Așa poate ajunge textul altcuiva să fie indexat de motoarele de căutare, dacă știe mai bine ca mine să-și optimizeze blogul. Chiar dacă textul în sine nu este cine știe ce. Sau are greșeli gramaticale. Dar ține cont de:

 • strategii
 • factori de ranking
 • MetaTitlu
 • MetaDescriere
 • targetare
 • design
 • meniuri
 • cuvinte cheie
 • KPI
 • promovare
 • etc.

Toate care generează creșterea vizibilității blogului.

Ce am învățat?

Rămân să scriu și să mă citesc eu pe mine, dacă ce scriu nu ajunge la tine. Sau optimizez.

Ce am aflat la curs, ce mai știam, am început să pun cap la cap. Un mini audit SEO online ajută.

Am învățat suficient de multe încât să mă țină ocupat o vreme. Dar şi de a îmi pune şi mai multe întrebări:))

În plus, după finalizarea cursurilor, Lavinia a început să ne tortureze cu diverse instrumente, care ne ajută să verificăm implementarea corectă a celor spuse de Alex.

Mulțumiri

1. Organizatorilor evenimentului

Parenting PR – DPT aka Ana Nicolescu și Lavinia Pavel.

2. Partenerilor care au făcut posibil evenimentul

Lidl România

Școala de vară pentru părinți

OK Center

OK Center este primul centru din țara noastră dedicat educației financiare, atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.

De ce educație financiară?

Pentru că mai toate studiile relevante au arătat un lucru trist. România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește educația financiară. Are impact asupra nivelului de trai? Tu ce crezi?

De ce este așa diferit OK Center?

Spuneam mai sus de nivelul nostru de trai. Și OK Center știe acest lucru, drept urmare orice proiect desfășurat, orice curs de educație financiară este gratuit!

Pentru că nu se pune accentul pe un calificativ, pe o notă sau o bucată de hârtie care să scrie diplomă în…, orientarea centrului fiind total diferită.

Cuvintele cheie aici sunt:
 • inovație
 • integritate
 • învățare continuă
 • colaborare

Mai multe pe site-ul centrului:)

3. Fotografului

Mihai Răitaru

Școala de vară pentru părințiȘcoala de vară pentru părințiȘcoala de vară pentru părinți

Aștept cu interes subiectul următorului curs DPT #15:)

Dacă ți-a plăcut Școala de vară pentru părinți și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook unde m-ar ajuta un like sau un share.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: