Yin şi Yang

Yin şi Yang

Alb şi negru. Facebook. Una dintre cele mai mari invenții din istoria omenirii. Cea care pentru prima dată aduce poate conecta toți oamenii. Bine? Rău? Suntem pregătiți? Ne-a forțat cineva să ne expunem viața? Cele mai intime aspecte ale vieții nu mai sunt intime. Indiferent cât te păcăleşti că ai anumite setări de confidențialitate. Chiar dacă nu dai like-uri. Indiferent dacă crezi că dacă nu postezi ceva eşti mai… ferit.

În fine, nu despre asta vreau să scriu, aşa că nu o să insist. Dar trebuia să fac o introducere pentru că tot despre Facebook este vorba în cele ce urmează.

Azi am două notificări pe Facebook. Referitor la ziua de azi dar din alți ani. Una de acum trei ani, alta de acum doi ani.

27 mai 2015

De ce am intitulat textul Yin şi Yang? Pentru că poate aşa e viața. Cu bune şi rele. Cu zile de îți vine să te dai cu capul de toți pereții. Dar şi zile fără nori.
Să revin. La notificări.

Prima era de acum 3 ani. Era un strigăt disperat al meu. Tatăl meu, grav bolnav, avea nevoie de sânge. Am fost primul care l-am ajutat. Dar avea nevoie de mai mult de cât puteam eu să îl ajut. Aşadar, am recurs la Facebook. Am cerut ajutor prietenilor. Ăia într-adevăr prieteni, dar şi celorlalți cunoscuți pe care poate nu i-am văzut niciodată sau poate extrem de rar. Dar cu care mai țin legătura pe Facebook. Că d-aia sunt în lista mea de prieteni. A funcționat. A fost o mobilizare care i-a mai dat zile de viață tatălui meu. Peste câteva luni lucrurile s-au agravat şi nu s-a mai putut face nimic. Şi a venit una din zilele alea de care spuneam mai sus că îți vine să te dai cu capul de toți pereții. Când te simți neputincios în fața unei asemenea pierderi.

Viața poate avea uneori un ciudat sens. Poți interpreta o coincidență ca fiind ceva de genul că uneori îți ia ceva pentru a primi ceva la schimb. Şi lucrurile se pot succeda.

Sau dacă eşti născut sub zodia potcoavei (e secretă, nu spune nimănui) poți primi. Doar primi. Fără să pierzi nimic.

27 mai 2016

Iar mă îndepărtez de subiect. A doua notificare este de acum doi ani. Când mi-am anunțat pretenii de pe Facebook că a venit pe lume a doua mea fetiță. De data asta, era una dintre acele zile când dispar norii şi vezi curcubeul. Şi parcă te simți mai uşor, mai tânăr, mai optimist. Fericit. Când mai adaugi un sens vieții.

27 mai 2018

O zi frumoasă să ai! Cu notificări pe Facebook an de an numai de bine.

Dacă ți-a plăcut Yin şi Yang și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Comentarii Facebook

3 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: