Copilul tău este talentat! Dar știi la ce?

Copilul tău este talentat! Dar știi la ce?

Probabil că unii părinți mai cred în ursitoare sau își aroga firesc acest rol. La nașterea copilului odată cu urările de sănătate și noroc în viață:)

Părinții mai respectă un obicei. Turta la fete și Moțul la băieți. Care este legătura dintre ursitoare și ruperea Turtei sau tăierea Moțului? Aici ursitoarele lucrează prin mânuțele copilului care își alege de pe o tavă diverse obiecte. În funcție alegere, nașii pot interpreta ce talent și ce meserie va avea copilul:)

Revenind la lucruri serioase. Copilul  a crescut. Deja ne gândim la o grădiniță. Să fie cu profil sportiv? Să învețe intensiv limbi străine? Există opționale sau chiar incluse ore de artă plastică?

Urmează școala. Publică sau privată. After/before school. Concursuri. Tabere tematice. Drumeții la munte. Alergat. Patinaj. Înot. Ateliere de creație. Cursuri de actorie. Câte și mai câte. Unele din distracție. Altele mai în serios.

Probabil că nu toți părinții sunt încântați ca propriul copil să le meargă pe urme, să ajungă să aibă un job cu program fix. Aici e o altă discuție legată de frustrari și presiuni pe copil.

Dar oricum ar fi, un lucru este cert: toți copiii sunt talentați! Dar știi la ce? Ei sunt dotați nativ cu anumite talente sau chiar dezvoltă ușor anumite abilități.

Talent care se poate pierde dacă nu îl descoperim noi, părinții.

Talent care se pierde și dacă noi, părinții, considerăm că talentul copilului nu este potrivit pentru el și alegem în locul copilului să îl îndreptăm către altceva.

La un moment dat vin o serie de întrebări pentru noi. La unele putem răspunde, la altele poate mai greu. Important este să fim sinceri. Important pentru viitorul copilului nostru.

Așadar, cum ne dăm seama care sunt cele mai potrivite activități pentru dezvoltarea copilului nostru? Cum descoperim talentul copilului și îi stimulam creativitatea, inventivitatea? Ce trebuie să facem în momentele în care observăm că vrea să renunțe și când este totuși momentul să spunem stop la o activitate? Ce activități putem face acasă cu cei mici și cât de important este jocul pentru dezvoltarea lui? Cum putem pune în evidență valoarea și potențialul?

Cum descoperim talentul copilului și încurajăm dezvoltarea lui multilaterală?

Dacă cel puțin una dintre întrebările de mai sus te pune pe gânduri, iar dacă vrei și ceva idei de activități tată – copil în vacanța de vară, Modern Dad’s Challenges, revine cu cea de-a opta ediție “Cum descoperim talentul copilului și încurajăm dezvoltarea lui multilaterală?

Evenimentul va avea loc la Hotel International din București, de la 18:30 și necesită înscrierea în prealabil pe site-ul www.events.moderndads.ro. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile:)

Noutăți pentru tătici

Noutatea acestei ediții MDC constă în faptul că participanții vor avea parte si de o parte practică realizată cu sprijinul ErFI Kids & Quercetti, la care vor învăța despre importanța jocului în dezvoltarea copilului. Îi asteaptă o super experiență, în care le este pusă la încercare creativitatea, spiritul de echipă și inventivitatea!

Jurnalul unui tată este partener media la această ediție MDC, iar printre brandurile vor fi prezente Lidl România, Lupilu, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, ErFi Kids, Quercetii, Dettol România, Douglas România, Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Modern Dad’s Challenges este un eveniment organizat de agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Dacă ți-a plăcut Copilul tău este talentat! Dar știi la ce? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmăreşti şi pagina de Facebook unde m-ar ajuta un like sau un share.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: