Galben-auriu

Galben-auriu

Aurul. Da, este și alb și roșu, dar când spui aur, parcă și vezi un lingou. Galben-auriu:)
Culoarea medaliilor celor dintâi.
Cu toate poveștile (multe întâmplări reale) nasoale din trafic sau în calitate de clienți, rămâne culoarea taxiului.
Culoarea soarelui de vară. Floarea-soarelui.
Spicul de grâu. Cules. Zdrobit. Frământat. Și apoi revine culoarea. Coaja pâinii proaspăt rumenite.
Cum spunea un prieten, pozele de pe Facebook în lanurile de rapiță.
Să nu uităm porumbul american. Cel fiert.
Rămânem la americani. Mărul golden delicious.
Ne întoarcem acasă. Mărul auriu de Bistrița.
Cea de-a doua culoare a tricolorului nostru.
Tricoul Naționalei.
Frunzele toamna. Și alea galben-ruginii.
Dacă-i toamnă, numărăm bobocii. Ăia galben-aurii.
Tot toamna. Păroasa și parfumata gutuie. Care dă o aromă aparte într-o plăcintă de mere. Am mai zis de mere? Da, îmi plac merele! Și bananele galben-aurii. Exact cum e și ananasul copt. Și coaja de lămâie pe care o radem în dulciuri ori salate.
Uleiul de măsline. Extravirgin. Presat la rece.
Un snițel. Nu american. Vienez. Dacă tot am prăjit și păstrăm culoarea să fie și french fries. Totul udat de un vin galben-auriu. Românesc. Sau o bere. Tot românească că avem destule bune.
Căpițele de fân.
Culoarea mea preferată a cosițelor. Ca mierea:)

Comments

comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: