Liber la educație sau educație la liber?

Liber la educație sau educație la liber?

Dragi părinți, așa cum v-am obișnuit, ori de câte ori găsesc un eveniment pe care îl consider util pentru noi, părinții, dau sfoară-n țară.

Iar cum anunțasem pe Facebook acum câteva zile că Jurnalul unui tată va fi partener media despre acest eveniment organizat de Mozaic Media, este momentul să revin cu detalii aici, pe blog.

Așadar, este vorba de un subiect extrem de important pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri. Este vorba despre educația financiară.

Mai precis titlul evenimentului este Liber la educație sau educație la liber?, iar acesta va avea loc pe 19 mai la Hotel Pullman din București.

Ce-și propune conferința?

Orice părinte își dorește ca proprii copii să nu le repete greșelile. Iar când vine vorba de finanțe, de educația noastră financiară, cred că pot să afirm că toți am făcut (și poate chiar încă facem) o groază de greșeli:

 • Considerăm că nu câștigăm prea mult, astfel că nu facem economii.
 • Cheltuim mai mult decât ne permit veniturile.
 • Ne îndatorăm prea mult și poate pentru prea mult timp.
 • Nu știm prea bine când și cum să începem educația financiară la copii.
 • Este vorba doar despre bani sau de ceva mai mult? Ceva ce ține de convingeri și valori pentru viață?

În esență cel puțin despre aspectele de mai sus va fi vorba, adică despre cum îmbunătățim comunicarea dintre noi și copiii noștri în ceea ce privește educația financiară, cu ajutorul unor tehnici moderne si eficiente.

Speakerii

Avem trei speakeri extrem de îndrăgiți când vorbim despre evenimente de parenting, care, pe lângă charismă, au și lucruri interesante de spus: Oana Moraru, Gaspar Gyorgy & Adrian Asoltanie.

Oana Moraru

Oana Moraru este consultant educațional și fondator al școlii private Helikon înființată în anul 2007 și va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta în familie responsabilitatea, planificarea, prioritizarea și despre modul în care ne putem ajuta copiii sa fie conștienți de nevoile lor.

Sună simplu, logic, dar complicat de pus în practică? Ei bine, Oana este învățător și profesor cu 20 de ani experiență în învățământul public şi privat, ceea ce denontă o experiență solidă în zona de mentorat educațional.

Cei care au avut ocazia să participe la alte conferințe de parenting unde Oana Moraru a fost speaker știu la ce mă refer.

Gaspar Gyorgy

Cum banii au un puternic impact psihologic, este firesc ca la un eveniment care abordează un subiect atât de sensibil să fie invitat și un… psiholog.

Al doilea vorbitor, Gaspar, este psiholog clinician și psihoterapeut relaţional, având specializare în hipnoza clinică, psihoterapia de familie și psihoterapia integrativă.

Totodată, Gaspar este și autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelațonalăÎnRomânia.

Gaspar va vorbi despre cum putem deveni modele sănătoase pentru copiii noștri. De ce? Pentru că noi suntem “cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor“.

Adrian Asoltanie

Adrian este trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, cel care a conceput special pentru copii cursul Micul Dresor de Lei, adaptat pe grupe de vârstă, la care au participat mii de copii.

De ce a simțit nevoia să conceapă acest curs? Pentru că “între părinţi, copii şi bani există o relaţie complexă, uneori ignorată, deseori înţeleasă sau dezvoltată greşit“.

Adrian este de părere că dacă vom reuși să înțelegem corect valoarea muncii, creativităţii, răbdării, cumpătării și generozității, abia atunci vom reuși să spunem că am pus baza unei personalități echilibrate și implinite. Pentru că “educația financiară este despre viață, nu despre bani“.

Programul evenimentului din data de 19 mai

 • 09:15 – 10:00 Înregistrări
 • 10:00 – 11:00 Oana Moraru
 • 11:00 – 11:30 Sesiune Q&A Oana Moraru
 • 11:30 – 12:00 Gaspar Gyorgy
 • 12:00 – 12:15 Coffee Break
 • 12:15 – 13:30 Adrian Asoltanie
 • 13:30 – 14:00 Sesiune Q&A/ Exerciţii practice

Înscrierea la eveniment

Există două modalități de înscriere la evenimentul Liber la educatie sau educatie la liber?:

 • Pe pagina de Facebook a evenimentului, accesand formularul aflat la adresa
  https://bit.ly/2JuVG7T
 • Prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro

Prețul biletului este 100 lei, dar așa cum spuneam la începutul articolului, pentru cei care se grăbesc să știe, dar mai ales să-și asugure un loc diponibil la eveniment până la data de 25 aprilie, prețul biletului este 60 lei!

Trebuie spus că 20% din valoarea încasărilor vor merge către partenerul caritabil al evenimentului, United Way România, o organizație care desfășoară programe de integrare socială și profesională pentru tineri și adulți din medii defavorizate.

Dacă ți-a plăcut Liber la educație sau educație la liber? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: