Campionatul Național de Kung Fu

Campionatul Național de Kung Fu

Campionatul Național de Kung Fu

În perioada 14 – 15 aprilie se desfășoară la Sala Polivalentă din București Campionatul Național de Kung Fu.

Campionatul este organizat de către Departamentul Wushu Kung Fu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale și cuprinde probe de Taolu Tradițional și Qinda pentru toate grupele de vârstă: seniori, juniori, cadeți și copii.

Deschiderea Campionatului va avea loc sâmbătă, 14 aprilie.

Programul competițional, așa cum menționam mai sus, se va desfășura pe parcursul întregului week-end, astfel:

  • sâmbătă, începând cu ora 9:00 – meciuri juniori (15 – 17 ani) și seniori;
  • duminică, începând cu ora 9:00 – meciuri copii (sub 12 ani, 12 – 14 ani).

Pentru că mai mult ca sigur nu știți, echipa României a obținut recent 12 medalii la prima ediție a Campionatului European de Shaolin,  care a avut loc în perioada 8-12 martie 2018, la Budapesta (Ungaria). Din cele 12 medalii, 6 medalii sunt de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

Tot anul acesta, la competiția Moscow Wushu Stars care a avut loc în perioada 16-21.02.2018, sportiva româncă Sonia Grindeanu a obținut două medalii de aur (Taijiquan & Taijijian).

Vă așteptăm să susțineți sportivii sau doar să asistați la demonstrații de măiestrie în artele marțiale.

Închei într-o notă subiectivă și le urez succes sportivilor de la clubul Kombat Spirit, aflați sub îndrumarea lui Alex Cocan!

Notă

Wushu este denumirea generală dată artelor marțiale chinezești, și are la bază aspectul tehnic reprezentat de Taolu și cel practic, respectiv luptele libere. Pentru mai multe informații despre aceasta, există situl oficial al Departamentului Wushu.

Dacă ți-a plăcut Campionatul Național de Kung Fu și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Foto: aici

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: