Hristos a înviat! Iuda a tăcut.

Hristos a înviat! Iuda a tăcut.

Poate am fost eu surd. Sau poate chiar așa s-a întâmplat. Cert este că am văzut la Biserică și pe cel care până ieri înjura de mama focului și de toți dumnezeii și Biserica și preoții. Cu aceleași argumente preluate pe nemestecate și spuse din gură-n gură sau din online în offline și viceversa. De ce a venit la Biserică? Nu știu. Aparent să asculte slujba, să ia Lumină. Ce-i cu adevărat în mintea și sufletul lui nu știu. Poate vom afla zilele următoare. Probabil când se va dezlănțui. Sau poate nu.

Nimeni nu e perfect și orice pădure are și uscăciuni. Chiar dacă este vorba de cele sfinte, cred că ne dăm seama că nu toți, nici măcar majoritatea nu sunt sfinți. Nici măcar câțiva. Sau poate câțiva. În rest, oameni suntem cu toții. Și cu toții facem greșeli. Mai mici sau mai mari. Pe care le repetăm sau din care învățăm.

Deja este o modă de a te erija într-un sfânt imaculat. Un moralist care se apleacă nu să te ajute, ci să ia o piatră pentru a te lovi. Când consideră purul că tu, pupătorul de moaște ai făcut cea mai mică greșeală. Pentru că a ajuns o greșeală să crezi în Dumnezeu. Sau să aprinzi o lumânare. Indiferent că este vorba de biserica aia mică din lemn sau la o Catedrala Mântuirii Neamului Românesc. Care se va finaliza, indiferent de piedici. Sau de false predici.

Hristos a înviat!

Dacă ți-a plăcut Hristos a înviat! Iuda a tăcut. și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Foto: arhiva proprie

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: