1 an și 10 luni

1 an și 10 luni

Atât a trecut de când sunt un tată și mai mândru.
Parcă am renăscut, dar paradoxal am și îmbătrânit în același timp și cu aceeași intensitate de când a venit pe lumea a doua mea fetiță.
Am reînvățat să am o răbdare și un calm aproape de zen.
Am început să mă gândesc mult la fetele mele, la lumea în care își vor croi drum. O lume așa și așa. Nici mai frumoasă decât lumea în care am copilărit eu, nici mai rea. Dar destul de diferită.

Paranteză despre…

…mine

Straniu pentru mine, dar am început să mă gândesc și la… mine:))
Fiecare lună pe care o număr de când a venit și cea mică și fiecare an în care suflă-n lumânările de pe tort cea mare, înseamnă și câte o lună și câte un an în care eu încep să îmbătrânesc

…bloggeri părinți

Sunt atâția părinți care scriu despre copii. Bloggeri pe care îi citesc zilnic cu drag, chiar dacă se întâmplă ca unele idei să nu fie în concordanță cu ale mele. Principii diferite, viziuni poate divergente despre viață.
Dar scopul este același la noi toți: ne dorim ca cei mici să crească armonios, fericiți, să-și păstreze cât mai intacte aripile și avântul copilăriei atunci când vor trece prin tumultoasa adolescență care-i va trasforma în adulți. Adulți cum nu toți sunt, dar mai toți își doresc să fie. Echilibrați.

…despre experți în parenting;)

Deschisesem o parenteză mai sus și ajung și spre închiderea ei. Spuneam despre părinți. Despre copii. Metode de educație. Parenting sau părințeală, mai pe românește. Chiar dacă unii scriu despre… anti-parenting (alt subiect, altădată). Prea mulți se recomandă expert în parenting, dar  sunt diletanți în orice aspect al vieții… Îmi asum niște unfolloweri după afirmația de mai sus:))

…iar despre mine

Lăsând experții, ideea e că seara sau dimineața devreme, mai reușesc să arunc un ochi în oglindă. Și inevitabil mai văd un fir alb sau unul mai puțin. Un rid mai adâncit. O nevoie mai acută de cafea sau ciocolată:)) O durere la fel de acută de spate sau altă părticică a corpului de care nu prea eraim conștient că există până acum.
Nu copiii sunt de vină. Doar anii. Vârsta. Probabil că părinții mai tineri nu înțeleg, așa cum nici eu nu mă gândeam acum mai bine de 11 ani când am devenit prima dată tată.
Dar să fii nou părinte la 40 de ani e și asta o provocare:)
Pe lângă articole de genul grădi vs bonă, școală de stat vs  particulară, naștere naturală vs cezariană, meniuri de diversificare, spectacole și alte activități, îmi doresc să citesc și articole despre noi, părinții. Cum mai luăm o pauză din iureșul zilnic, din haosul organizat în care încercăm să supraviețuim cu mintea intactă:))

Închid paranteza

Așa că eu continui să mă amuz de 1 an și 10 luni de când trec de la temele de școală ale celei mari la gaga-gugu cu cea mică.
De 1 an și 10 luni am reînvățat cum se ține un pui de om în brațe, cum se îmbăiază. Cum se pune corect un scutec. Apoi cum se schimbă rapid și fără să strâmb din nas acel scutec:))
1 an și zece luni de când încă ne mai adaptăm actualei formule. De când s-au creat frumoase interacțiuni între între cele două surori. Chiar dacă sunt 10 ani diferență între ele! Cât se aseamănă și totuși cât de diferite sunt!
Chiar dacă am trăit intens fiecare zi și nu am lipsit nici măcar o zi din viața fetelor mele, am momente când mă întreb cum au putut zbura atât de repede ultimii doi ani…

O primăvară frumoasă și bucurați-vă de fiecare zi alături de cei dragi!

Dacă ți-a plăcut 1 an și 10 luni și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: