Hărțuirea pe stradă

Hărțuirea pe stradă

Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie, 8 Martie, flori, iubiri, totul roz. A trecut.

Hai să vorbim și despre ce le doare pe ELE.

Femeile știu ce înseamnă hărțuirea pe stradă. Nu cred că există femeie în România care să nu aibă o experiență în acest sens. Sună dramatic? Chiar este!

Dacă ești bărbat și nu crezi cele de mai sus propun ceva simplu. Întreabă-ți mama, soția, prietena, colega sau chiar fata ta în cazul că ești tată de fată.

Întreabă dacă vreun tip a fluierat după EA, dacă a claxonat după EA sau dacă i-a adresat cuvinte nu tocmai măgulitoare.

Iar dacă EA și-a permis o fustă mai scurtă, un pantalon mai mulat, un toc mai înalt, un decolteu mai adânc… asta deja echivalează în mintea multor melteni cu o invitație la EA în pat.

Ce face melteanul? Semnalizează! ”Uite-mă păpușă! Știu că ai ieșit pe stradă exact pentru mine! M-ai găsit! Deci, hai!”

Și cum EA nu răspunde semnalelor lui pozitiv (îl ignoră pe el, atrăgătorul-unicul-valorosul, sau, mai rău, îl respinge elegant sau poate mai direct) situația poate deveni periculoasă pentru EA.

Cazul fericit

El renunță.

Cazul mai puțin fericit

El renunță, dar după ce scuipă niște înjurături la adresa EI.

Cazul nefericit

Lucrurile se agravează. El nu renunță cu una cu două. În unele cazuri scuipatul înjurăturilor poate fi urmat și de scuipatul ăla grețos cu stropi. Violența verbală este însoțită de cea fizică.

În toate cazurile este vorba de hărțuirea pe stradă. Sau chiar mai mult.

Într-un grup de ei se poate ca doar unul să se comporte în cel mai neanderthalian mod posibil dacă vede o EA mai atrăgătoare. Și nici măcar un el din acel grup din care bădăranul face parte nu-l trage de mânecă sau nu-i dă una peste bot (metaforic vorbind). Nici măcar când doar unul dintre ei sare calul. Nu pentru că l-ar aproba, ci pentru că ar pica ei de fraieri în ochii lui, masculul Alpha-Beta-Caca.

Ghici ce băieți? Tăcerea voastră îi validează mârlanului purtarea care va escalada. Iar voi, prin inacțiunea voastră, sunteți exact ca el.

Tu, ca bărbat, chiar dacă nu te-ai pretat la asemenea gesturi măgulitoare, ai lua atitudine dacă ai fost martor la așa ceva? Sau ai trece mai departe că doar nu-l cunoști p-ăla, nici pe EA, deci nu te privește.

Dacă ai ceva de spus cu privire la Hărțuirea pe stradă poți lăsa un comentariu și dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Comments

comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: