Câte ceva despre iarnă

Câte ceva despre iarnă

Câte ceva despre iarnă

Răceli

Cu toate că a fost cea mai călduroasă iarnă (știu sună ciudat) din câte am trăit până acum (40 mai exact) am răcit destul de zdravăn vreo 3 ori. Am încercat de toate.

Medicină tradițională. Pastile, vitamine, pufuri de gât, pufuri de nas…

Chestii homeopate, granule de nu știu ce.

Polen, fagure, miere și tinctură și în general tot ce ține de albinuțe. Mai aveam nițel și începeam să zumzăiesc:))

Cred că am băut niște găleți zdravene de ceai! Plante. Uscate. Nu porcării nu din acelea colorate cu arome.

De câte ori ajungeam prin Mega goleam raftul unde vedeam plasele cu lămâi!

Orice aș fi luat răceala mă ținea șapte zile. Dacă luam altceva eram răcit o săptămână. Deci…

Spre final mi-am dat seama ce funcționează într-adevăr. Țuica fiartă.

Zăpadă

Nu știu la voi, dar pe aici ninge de câteva zile. Și iar nu știu cum e la voi, dar la mine nu are efect nici cea mai dotată sală de fitness față de un dat sănătos la zăpadă. Cu lopata. O oră dimineața. O oră seara.

Și iar zăpadă

Am mai observat că ne place ping-pong-ul. Cu zăpada. Vine utilajul și curăță strada de se vede asfaltul. Ies apoi locatarii-lopătari și aruncă zăpada înapoi în stradă. Vine iar lama. Iar lopata. Și tot așa. Dragilor, zăpada cel mult se mai tasează, dar nu se topește dacă trece mașina. În plus, se creează apoi niște tranșee de toată frumusețea.

Ce ar fi de făcut? Ce fac și alții. Există soluții care topesc zăpada. Există soluții ca munții de zăpadă să fie încărcați și duși din oraș. Unele primării așa procedează. Altele… Ei bine, altele nu. Din varii motive.

Dar n-am văzut niciodată lumea să protesteze în fața primăriilor care nu-și fac treaba. În schimb, am văzut același primar votat, revotat și răsvotat la al treilea mandat. Chiar dacă este o nulitate care nu face absolut nimic pentru comunitate. De fiecare dată, în prag de alegeri se găsește să facă niște pliante, să dea niște mesaje de PR de Facebook, în general să MINTĂ FRUMOS. Și lumea crede. Și lumea îl votează. Și peste vreo două luni iar îl înjură. Și peste 4 ani iar îl votează.

Și mă opresc aici pentru că nu vreau să o virez spre politică. Toți vorbesc despre politică. Prea puțin se vorbește despre echilibru. Responsabilitate. Fără ură. Dar repet, ce tot scriu de doi ani. Speranța spre o zi de mâine, un viitor mai bun al copiilor noștri aici și nu pe alte meleaguri trebuie să înceapă azi. Cu noi. Cu educația noastră, cu modul cum ne creștem copiii. Cine vrea să înțeleagă o va face, cine alege să se poziționeze de o parte sau de alta a spectrului politic nu va înțelege. Polarizarea este mult prea mare. Iar îngeri nu sunt de nicio parte a baricadei. Doar interese. Și nu ale noastre. Nu pentru noi.

Să vină primăvara!

Dacă vrei să afli mai multe decât câte ceva despre iarnă, te invit să te abonezi la Newsletter.

Sunt prezent și pe Facebook și Instagram.

Sursa foto: Commons Wikimedia  

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: