Trei premiere la Opera Comică pentru Copii

Trei premiere la Opera Comică pentru Copii

Dacă în precedentul articol scriam despre zece filme care pot fi văzute împreună cu cei mici, de această dată propun trei spectacole-premieră. Toate la Opera Comică pentru Copii.

Orchestra lui Nino

Vârsta recomandată: +3 ani

Este un concert-lecție, o reală și interesantă călătorie în istoria instrumentelor muzicale adresată celor mici.

Mai mult, acest spectacol va avea și o parte interactivă prin care copiii vor afla care este instrumentul lor preferat. Știu că sună bine. Și copiii poate vor fi interesați nu numai cum sună instrumentele, dar poate și să studieze vreunul!

Premiera va avea loc pe 27 și 28 ianuarie, de la ora 10:00, în Salonul Mozart. În afară de premiera, spectacolul va mai avea 10 reprezentații programate în lunile ianuarie și februarie.

Crai Nou

Vârsta recomandată: +7 ani

Revine una dintre cele mai populare compoziții a lui Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri , pusă în scenă pentru prima dată acum mai bine de 130 de ani.

Copiii și adolescenții sunt așteptați la premiera operetei Crai Nou pe 3 și 4 februarie în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Un spectacol impresionant, “o premieră de suflet și de simțire românească, interpretată de un colectiv tânăr, care dorește să aducă pe scenă tot ce are mai frumos muzica și poezia poporului nostru”, cum declară regizorul Cristian Mihăilescu.

Caragiale pentru copii

Vârsta recomandată: +3 ani

Pe 10 și 11 februarie, Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici la premiera spectacolului de teatru Caragiale pentru copii.

Spectacolul pus în scenă de regizoarea Gabriela Dumitru constă în adaptări după textele marelui dramaturg.

În stagiunea trecută, Gabriela Dumitru s-a bucurat de succes (peste 140 de reprezentații care au totalizat peste 13.000 de spectatori) cu o trilogie dedicată împlinirii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă.

Despre Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii şi-a început activitatea acum 20 de ani, fiind unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează.

Începând din anul 2003, Opera Comică pentru Copii a devenit instituţie publică de cultură în subordonarea Primăriei Capitalei, iar din 2014 este condusă de soprana Felicia Filip.

Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Sediul din Calea Giulești nr. 16, sector 6, București găzduiește trei săli de spectacole: Sala Mare, Salonul Mozart și Sala UnderGrant.

Dacă ți-a plăcut Trei premiere la Opera Comică pentru Copii și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: