Cum să alegi un portofel pentru bărbat

Iarnă. Se apropie Crăciunul. Secret Santa. Invitații. Sau pur și simplul cadoul de sub brad. Motiv de scotocit prin buzunare, prin portofel.
Motiv de a schimba portofelul bărbatului.

Cum să alegi un portofel pentru bărbat

Primul răspuns este depinde:) Depinde de bărbat.

Unii preferă ținute sport, dar și accesorii sport.

Alți bărbați se îmbracă casual, iar accesoriile variază de la casual la smart-casual până la business.

Bineînțeles că sunt și bărbați, mai puțini ce-i drept, pe care îi vedem aproape exclusiv îmbrăcați business. Iar aceștia niciodată nu vor avea în buzunarul de la piept al sacoului un portofel din pânză. Că tot am plecat de la subiectul portofelului.

Indiferent de ținuta de zi cu zi, cred că orice bărbat are cel puțin un costum. Probabil pentru evenimente, ocazii mai speciale. Și ne întoarcem la ce spuneam mai sus. Costumul și portofelul de pânză nu fac casă bună. La fel cum nu fac în cazul ținutei business “asortată” cu șosete albe:)

Pasul 1

Deci nu portofel din pânză!
Piele sintetică? Doar dacă poartă pantofi din același material…

Pasul 2

Deci un portofel din piele.

Cum să alegi un portofel pentru bărbat

Culoare? Cele mai întâlnite variante: maro și negru.

Părerea mea e că nu ai cum să dai greș cu negru. Nu ar fi nicio problemă cel maro asortat la un costum bleumarin. Dar dacă vedem un portofel maro scos dintr-un sacou negru cu siguranță ne vor durea ochii.

Pasul 3

Portofel negru din piele. Despre calitatea pielii nu cred cred că trebuie să dezvolt.

Cum să arate? Există niște dimensiuni standard? Design? Cusături?

Pe piață există într-adevăr o multitudine de variante care în loc să ne ușureze alegerea, parcă mai mult ne încurcă.

O dată cu apariția cardurilor au început să dispară portofelele exclusive de piept, cele care aveau o dimensiune mai mare dar mult mai subțiri care permiteau depozitarea bancnotelor fără a le plia. Iar locul acestor portofele de piept au fost luate de portofelul clasic pe care îl știm. Cea care permite plierea bancnotelor.

Alegerea și totodată recomandarea mea ar fi un model cât mai compact. Bifold. Fără fermoar, capsă, arici etc. Simplu. Doar pentru bancnote și carduri. Și încă ceva important. Să încapă cartea de identitate care are o dimensiune mai mare decât a unui card.

Succes la shopping!

Dacă ți-a plăcut Cum să alegi un portofel pentru bărbat, te invit să lași un comentariu mai jos ori să dai un share pe FacebookSunt prezent și pe Instagram.

Pentru a fi la curent  cu ce mai scriu, te poți abona la Newsletter.

Sursă foto: Pixabay Commons

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: