Lupul dacic revine

Lupul dacic revine

O veste extrem de importantă

România urmează să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Printre altele, avem nevoie de un logo.

În acest context, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Externe lansau la sfârșitul lunii septembrie un concurs pentru a alege un logo.

MAE pentru că este autoritatea responsabilă pentru preluarea președinției Consiliului UE, iar MEN pentru că acest concurs se adresa exclusiv elevilor din învățământul liceal și studenților din sistemul de învățământ superior, programul de studii de licență, de cetățenie română.

Lupul dacic revine

Din cele 122 de propuneri inițiale, conform regulamentului concursului sus menționat, au fost selectate 19 lucrări. Apoi, din cele 19 lucrări, în finală au rămas 4. Iar din aceste ultime 4, juriul a făcut o alegere simbolică. Cu o majoritate de 80% a fost ales Lupul dacic. Propunerea îi aparține unui student.

Decizia a fost luată de un juriu format din 19 specialiști în comunicare, decani a două facultăți, jurnaliști și reprezentanți ai unor agenții de publicitate.

O alegere simbolică

Alegerea Lupului dacic drept logo pentru a ne reprezenta nu are cum să te lase indiferent.

Pe unii pot spune că îi bucură. Este un moment de referință în asumarea istoriei, a identității noastre.

Alții nu știu cum să hulească momentul. Printre aceștia se regăsesc și cei care se chinuie să ne mistifice istoria și cei care doresc ca noi să ne rușinăm cu tot ce ține de străbunii noștri. Pe un site care aparține unui post de televiziune am văzut și o astfel de reacție: ”dacopatia lovește UE”. Despre acest subiect am mai scris anul trecut, în Trezirea dacilor.

Despre Consiliul UE

Consiliul Uniunii Europene este un organism este un organism al Uniunii Europene cu rolul de a reprezenta guvernele statelor membre UE.

Respectiv este locul în care miniștrii din toate țările UE se reunesc pentru a adopta legi și pentru a coordona politici.

În perioada iulie – decembrie 2017,  președinția rotativă a Consiliului este asigurată de Estonia. În primele șase luni ale anului 2018 președinția Consiliului va reveni Bulgariei, iar ultimele șase luni ale Austriei.

În perioada ianuarie – iunie 2019 România va asigura președinția Consiliului UE.

Foto: pagina oficială a concursului

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: