Top 10 bloguri de parenting ale tăticilor

Top 10 bloguri de parenting ale tăticilor

Top 10 bloguri de parenting ale tăticilor

Parentingul digital începe să devină o nișă din ce în ce mai puternică. Și poate una dintre cele mai coagulate comunități din digitalul românesc. Chiar dacă mai sunt multe de făcut în acest sens.

Numai că peste 90% din tot ce înseamnă parenting digital este dedicat mămicilor. Bloguri scrise de mămici. Pentru mămici. Din păcate, foarte rar apar articole sau informații dedicate tăticilor. Iar când apar, tot au ceva ce le lipsește;) Faptul că nu sunt scrise de tătici. Pentru tătici. Pentru că abordarea noastră poate fi putin diferită. Informațiile pe care le căutăm uneori diferă.

Cel putin în cazul meu, mi-ar fi plăcut să am ce citi, acum mai bine de 11 ani, înainte dar și imediat după ce am devenit tată. Când aveam o mie de întrebări și o groază de noi emoții. Aș fi citit cu mare plăcere un blog al unui tată. Cu experiențele sale. Cu întrebările și poate răspunsurile la noul univers, cel cu copii. Despre cărucioare și jucării. Scutece și biberoane. Diversificare. Locuri de joacă, evenimente dedicate copiilor. Câte și mai câte. În mare, cam despre ce m-am apucat să scriu de un an și jumătate:)

Ultimii ani au adus în oceanul blogurilor de mame, câteva picături care fac însă valuri. Acele bloguri de parenting. Sau de familie cu copii dacă aveți alergie la cuvântul parenting. Bloguri scrise de tătici. În special pentru alți tătici, dar care sunt citite și de către mămici. Pe unele le citesc mai des, pe altele mai rar, dar peste tot am găsit câte ceva interesant.

Mai jos veți regăsi un top 10 bloguri de parenting ale tăticilor. Bonus, câte un articol de pe blogul respectiv. Ordinea este alfabetică.

 1. Artistu

  Andrei Manea este un veteran al bloggingului. Scrie de vreo 10 ani. Nu este un blog 100% de parenting (este ceva comun blogurilor de tătici să abordeze subiecte cât mai diferite), dar are o secțiune dedicată. Jurnal de tătic. Iar despre părinți ancorați în realitate a scris aici.

 2. Blogul lui Adrian

  ”Mai sunt 139 de ore până la startul Semimaratonului. E Semimaratonul lor, al celor 139 de copii de la ATCA, 139 de copii diagnosticați cu autism. Mai sunt 139 de ore pentru noi.”

 3. Cel mai bun tată

  Blogul lui Alex Zamfir. Început prin 2014 și continuat până în prezent când s-a hotărât să facă o listă cu ce nu-i place. Corectez, ce-l enervează pe pustiul lui.

 4. Daddy Cool

  Robert Diaconeasa. El este tăticul. Cel care retrăiește copilăria. Și unul dintre puținii nominalizați din zona de parenting la Webstock.

 5. Jurnal de tată

  A fost destul de activ între 2010 și 2014. Pare abandonat de prin 2016. Costin, tăticul are 4 pitici, deci undeva este de înțeles gestionarea timpului… Ultimul articol de prin vara lui 2017 este despre Youtube. Și genți. Legătura o găsiți aici.

 6. Stau pe net

  O prispă online unde se discută despre internet și omenie. Prispa aparține lui Tudorel Bezea. Iar ceva legat de omenie poți citi aici.

 7. Tată începător

  Blogul lui Daniel Osmanovici. Tată din 2011. Posesor de blog din 2013. Despre relațiile dintre frați scrie aici.

 8. Tati Cool

  Dan Cruceru ne face o dezvăluire legată de consoartă.

 9. Tati stă acasă

  Răzvan este tăticul și ne povestește cum și mai ales de ce a aruncat jucăriile copiilor.

 10. Viața de tată

  Este blogul unui tată ”în curs de a deveni faimos”. Cel puțin așa se autointitulează. A lui Liviu. Blogul. Liviu, tatăl Sofiei. Dacă n-ați înțeles prea multe, dar vreți să știți cât de faimos este și ce probleme serioase are cu copilul, intrați aici.

Voi ce alte bloguri de tătici citiți?

Dacă ți-a plăcut Top 10 bloguri de parenting ale tăticilor și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

2 comentarii

 • Andrei Manea 12 octombrie 2017 Reply

  Primul in lista? Ce noroc pe mine ca mi-am ales numele blogului cu A si ce noroc pe mine ca am dat peste voi si peste mamicile “scriitoare” care m-au activat destul de tare in toamna asta.

  Sa speram ca energia va tine si ca vor iesi multe texte frumoase si mai ales multe actiuni menite sa schimbe un pic realitatea inconjuratoare!

  • Jurnalul unui Tată 13 octombrie 2017 Reply

   Alfabetic, da. Primul.
   Dar cred că ești și primul din toată lista care ai început să scrii pe blog. Veteran;)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: